in

Ibrahimović priznao namjernu osvetu: “Napravio sam glupost, ali bih sve ponovio, ne stidim se”

Slatka-Tajna.Eu


Šveđanin bh. korijena u centru pažnje


Zlatan Ibrahimović je itekako prgav fudbaler i ne prešta nikome ko mu se pokuša suprotstaviti. Skoro na svakoj utakmici Ibrahimović uradi nešto zbog čega izbije u centar pažnje, tako je bilo i nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Španije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ibrahimović je u finišu utakmice udario Cesara Azpilicuetu, ali mu je sudija progledao kroz prste i dodijelio žuti karton iako je možda zaslužio i direktno isključenje.

Nekoliko dana kasnije u razgovoru The Guardian Šveđanin bh. korijena je priznao kako je namjerno udario igrača Chelseaja jer mu je želio pokazati da se neke stvari ne rade.

“Prije nekoliko dana u reprezentaciji sam imao start. Uradio sam to namjerno. Ne stidim se to reći jer je on uradio nešto glupo mom saigraču. Glumio je mom igraču”, rekao je Ibra te nastavio:

“Napravio sam glupost, ali bih sve ponovio samo da bi on razumio da ne radi te stvari i poručio bih mu: ‘Nemaš mu*a da to uradiš meni, ali pokazat ću ti šta bi ti se desilo da si meni uradio’. Zato sam to uradio.”

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Interesenatno da španski defanzivaci ako brutalno pokošen poslije utakmice nije ništa rekao Zlatanu.

“Šta mi ima reći? Neće reći meni, već mom saigraču koji neće ništa poduzeti jer je previše fin. To što sam uradio možda i nije lijepo, ali bih ponovio. To sam ja. Ne stidim se to reći.”

Žuti karton kojeg je Ibrahimović dobio znači da će propustiti prvi duel polufinala baraža, ali 40-godišnjak uopšte ne žali.

“Nije stvar u tome što neću igrati u baražu već u tome da taj dečko razumije da ne možete dirati nekog dok želi na zemlji.”

“Ne napadate psa koji ne laje. Napadnite onog koji je sposoban da uradi nešto. Lako je napasti moje saigrače koji imaju po 20 godina i previše su fini. Nadam se da je sad naučio lekciju. Napravio sam glupost, ali bih je uradio ponovo 100 %”, poručio je Zlatan.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Strah me brojki u četvrtak, petak, subotu

Ana Bekuta slomljena zbog smrti Merime Njegomir: Tvoj glas mi i dalje odzvanja u ušima – Ekspanzija.com