in

VERA MATOVIĆ NIJE BILA NA MARINKOVOJ SAHRANI: Bojala sam se Nikole i Marka

Slatka-Tajna.Eu

Vera Matović trebala je početkom decembra da gostuje u njemačkom gradu Frankfurtu, ali je stjecajem okolnosti morala da odgodi taj nastup, jer kako nam je rekla, vakcinisana je dva puta sa kineskom vakcinom. A, kako je u Njemačkoj zakon jasan, u tu zemlju ne može niko da uđe ako je vaksinisan vakcinama iz Kine.

 U božijim rukama

-Vjerujte da sam baš razočarana što odgađam taj nastup, ali on se prolongira samo do januara ili februara. Kada sam čula da ne mogu u Njemačku odmah sam se po treći put vakcinisala, ali ovaj put Fajzerovom vakcinom. Sada moram da čekam par mjeseci da bi se po drugi put vakcinisala Fajzerom. Znam, mnogi mi govore zašto se četiri puta vakcinišem, ali eto moram zbog posla. Nemam nekog posebnog straha zbog toga što sam se vakcinisala ili što ću se četiri puta vakcinisati. Sve je u božijim rukama, a dragi bog čuva Verku svoju.

Veru smo upitali da li se boji smrti, jer eto sva ta njena generacija se lagano gasi i da li je sastavila testamnet?

-Uuuuh bože me sačuvaj, kakav testament, pa ti mene živu sahranjuješ. Ako i umrem tu je moj suprug, ili ako on ode prije mene onda ću o tome da razmišljam. Smrt je neminovna za sve nas, ali ne želim još o tome da razmišljam. Strašno je ovo sve što se dešava, umiru dragi ljudi, eto umro je Marinko Rokvić, pa Merima Njegomir boluje također od raka pankreasa, pa Zoran Kalezić ima rak pluća. Sve je zaista jako strašno, a ja se nadam i vjerujem da me moj stil i način života i način prehrane nekako još uvijek spašava od tih strahota.

 Ljudska gromada

 Da li Vam je žao što niste otišli na sahranu Marinku Rokviću?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jako, jako mi je žao, užasno se osjećam. Međutim na sahranu nisam otišla iz straha da mi njegovi sinovi ne bi rekli da odem ili da kada bi im prišla da im izrazim saušešće, a da mi oni okrenu leđa. To ne bih preživjela. Marinka ću da pamtim kao divnog, predivnog kolegu, koji je uvijek sa svima bio u jako korektnim, da ne kažem prijateljskim odnosima. Poznato je da su me njegovi sinovi jako uvrijedili kada sam slala pomoć za cijeli region, da sama sebe reklamiram. Poslije toga na jednom nastupu Marinko mi je prišao, pružio mi ruku i rekao samo: „Izvini Vera, molim te“. Eto koja je to ljudska gromada bio, da je greške, uvrede svojih sinova, preuzeo na sebe. Neka mu je laka zemlja u koju je legao.

Miki Milane pjevaju tiktokeri

Vera je ljetos imala jako mnogo nastupa i svaki nastup je bio prepun posjetilaca, a sve zbog oživljavanja njene pjesme “Miki Milane” od strane mladih tik tokera.

-Ja zaista ne znam šta se to sve desilo, ali eto ti mladi ljudi, ta djeca moju pjesmu iz 2009. godine učinili su planetarno poznatom, tako da sam doživljavala novu estradnu mladost. A, ja sam sama prije par sedmica ponovno snimila, obradila moju staru pjesmu “Plavi čuperak” iz 1988. godine, a koja se nalazila na mom albumu kojeg je tada objavio sarajevski Diskoton. I ta pjesma je za veoma kratko vrijeme stekla jako mnogo obožavaoca, jer je vesela, da ne kažem smiješna, a ja bez obzira u kojim godinama se nalazim, ne dam to dijete, tu mladost i razdraganost iz sebe.

Razgovarao: Bato Šišić

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KO JE NAJBOLJI LOVAC ,LOV NA DIVLJE SVINJE 😂 SMIJESNO #shorts #short #tiktok #shortvideo #subscribe

Sanja Vučić napisala pjesmu za Cecu Ražnatović – Mondovizija