in

Peter Drucker Forum 2021: Ljudski ideali i vrijednosti u vremenu digitalizacije

Slatka-Tajna.Eu

U Beču se ovog mjeseca održava 13. međunarodna konferencija posvećena menadžmentu. Na Global Peter Drucker Forumu moguće je učestvovati online 10. i 17. novembra, a 18. i 19. novembra i uživo.

 U vremenu kada napredak digitalne tehnologije u velikoj mjeri mijenja svijet i načine rada, neizbježno se postavljaju pitanja o ulozi i mjestu čovjeka u tim procesima.

Pod krovnom temom “Ljudski imperativ – upravljanje neizvjesnošću u digitalnom dobu” 10. novembra je organizovana i radionica u online formatu, koja poziva na interaktivnu diskusiju na teme poput “Employee Ownership and Governance” ili “Mastering Entrepreneurship at Scale”. Diskusija se nastavlja 17. novembra uz obraćanja velikih imena digitalne industrije poput predsjednika kompanije Fujitsu Tahakito Tokita, predsjednika francuske telekomunikacijske kompanije Orange group, Stephana Richarda ili predsjednika Instituta za razvoj menadžmenta (IDM) Jean-Francois Manzonija.

Središnja tema konferencije koja se održava uživo 18. i 19. novembra u hotelu Hilton Stadtpark je digitalni humanizam u svim svojim fasetama. Kako lideri i menadžeri mogu usmjeriti digitalna rješenja ka čovjeku? Na koji način je moguće ljudske ideale i vrijednosti oživjeti odnosno održati u današnjem vremenu digitalizacije? Drugi dan konferencije tematizirat će se strateški, operativni i etički izazovi sa kojima se suočavaju menadžeri.

Koji put ka naprijed je najbolji i da li će prevladati uloga čovjeka u digitalnom dobu – pitanje je kojim će se gotovo 300 učesnika ovogodišnjeg foruma.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Više informacija: www.druckerforum.org

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dule Vujosevic – NAJBOLJE IZJAVE

Snežana Đurišić održala NASTUP ZA PAMĆENJE U RESTORANU DVA JELENA – Mondovizija