in

Blokirano više od 100.000 računa poslovnih subjekata u BiH

Slatka-Tajna.Eu

U BiH su na kraju oktobra zabilježena 100.463 blokirana računa poslovnih subjekata, što je više za 702 u odnosu na kraj septembra.

Centralna banka objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima u BiH, prema kojima bar jedan blokiran račun imaju 54.174 firme, što je više za 110 u odnosu na kraj septembra.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u registru transakcionih računa Banke, koji sadrži 4.040 stranica, kao i ranije navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, agencije i subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Zaključno sa krajem septembra, bio je blokiran 99.761 račun poslovnih subjekata, dok su 54.064 firme imale blokiran bar jedan račun, javlja Srna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuU prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OD RUŽNOG PAČETA DO BARBIKE: Nećete vjerovati svojim očima kad vidite kako je Ana Korać izgledala

Experiment "Sigurnost prije svega"