in

Moderni savjeti za uređenje kutka za bebe

Slatka-Tajna.Eu

 

Uređenje male dječije sobe može biti izazov. U posljednje vrijeme prostori u domovima i stanovima sve su manji, a za to je potrebno poduzeti kreativne mjere i rješenja koja odgovaraju nedostatku prostora i optimizirati okruženje.

S obzirom na manje okruženje, tendencija je davanje prioriteta namještaju i višenamjenskim predmetima koji se mogu transformirati prema potrebi, a također mogu pratiti putanju rasta bebe do određene tačke.

Nekonvencionalne boje

Iako su plava i roza boja najtradicionalniji odabir u uređenju dječijih soba, možemo prevazići te klasične tonove i dati prostora novim kombinacijama i mogućim stilovima, razmišljajući o učinku koji boje mogu imati na bebu, ali i na ukras kao način da se malom okruženju pruži osjećaj prostranosti. Uostalom, postoji mnogo boja koje, osim ugodne atmosfere, daju prostoriji vedar i zabavan ton. Ne moramo biti zaglavljeni samo u pastelnim tonovima: cvjetni, crno-bijeli, živahni i zabavni tonovi također mogu, i trebali bi, biti dio tog okruženja. Neutralni dekor postaje sve popularniji, bez obzira na spol bebe.

Dječija autonomija

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Italijanska pedagogica Maria Montessori stvorila je 1907. metodologiju koja daje prioritet autonomiji bebe i djeteta u okruženju na siguran i poticajan način. Ideja je da soba nije stvorena za roditelje nego za dijete.

Na taj način je cijeli projekt sastavljen s idejom da dijete može samostalno istraživati ​​sobu, s igračkama i ukrasima koji su mu nadohvat ruke.

Kako biste ovu metodologiju implementirali u svoj projekt, počnite raditi s nižom postavkom predmeta u sobi. Krevetac bi trebao dopuštati djetetu ulazak i izlazak u bilo kojem trenutku. Osim toga, police se spuštaju niže ka podu radi lakšeg pristupa djece igračkama i knjigama.

 

 

 

The post Moderni savjeti za uređenje kutka za bebe appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Milic “pecnuo Cecu”, a pjevačica mu odbrusila kao nikad dosad!

SAŠA POPOVIĆ NE ŠTEDI NOVAC KADA JE NJEGOVA SUPRUGA U PITANJU! Evo šta joj je poklonio za rođendan