in

“Vojvoda” spriječio teži incident – Sportske.ba

Slatka-Tajna.Eu

U Goraždu se igrao derbi Prve lige Federacije BiH.

Domaćin je želio pobjedu za priključak vrhu, a nakon dvadesetak minuta vidjeli smo šok na terenu. Gosti iz Gračanice vodili su s 2:0, a moglo je biti uvjerljivije. Jaganjac, Poturalić, Žarić.., s lahkoćom su dolazili u gol šansu. Pogađali i promašivali. Zbog toga je Darko Vojvodić već u 30 minuti izvadio iskusnog Rijada Pljevljaka. Koji sigurno nije bio najslabija tačka u timu domaćih.

/223106472/adxp_sportske_introImage

S druge strane, “klupa” i struka Bratstva u sastavu:  Nusret Helić, Nikola Nikić i Nusret Muslimović (trio NNN)  taktički je sve predvidjela. Napadačkom igrom već na polovici domaćina zaustavljali su akcije Goražda. Brzonogi Amar Džuderija, najefikasniji domaći igrač, nije imao pravih lopti. Mahir Karić  bio  je dobro markiran, pa nije imao dovoljno raspoloženih saigrača da izvedu kakvu takvu smislenu akciju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Tokom prvog poluvremena došlo je do incidenta, kod klupe Goražda. Pokoškali su se domaći i gosti, kada se očekivao veći incident, strasti je smirio Darko Vojvodić. Koji je u maniru boksačkog sudije u ringu uletio u klinč, zagrlio Edisa Smajića, gostujućeg napadača, što je bio znak njegovim igračima da se vrate ne početne položaje. Rijetko je koja momčad dominirala kao Bratstvo u prvom poluvremenu. Do preokreta može doći samo ako se domaći igrači “trgnu” i shvate ozbiljno utakmicu. Mora se reći da Bratstvo igra najljepši nogomet u Prvoj ligi. Po kvaliteti mogli bi igrati u Premijer ligi.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nema posebne najave vezano za COVID potvrde, cijepljenje najbolje rješenje

OLIVERA MATIJEVIĆ ODBRUSILA DARKU LAZIĆU: Ako me je nazvao propalom pjevačicom, vidi se ko radi, a ko sjedi kući