in

“Prenio sam mu važne poruke iz EU i svoje mišjenje, protiv smo sankcija!”

Slatka-Tajna.Eu

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije govorio je vrlo tiho nakon sastanka sa Miloradom Dodikom, a to je jako neoubičajeno za njega jer često glasno priča.

Iako su svi očekivali da če odmah progovoriti o prijetnjama Dodika koji je unio nemir u dobar dio javnosti sumanutim najavama, Vučić je na početku govorio o “interkonekciji” bošnjačkog i srpskog naroda i o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd.

Tako je vješto izbjegavao naglasiti bitnost teme koja je u žiži regionalne javnosti posljednjih dana.

“Vidite šta se dešava u svijetu, nestaje električne energije. Odgovorna je izjava Ursule Von Der Leyen koja se tiče gasa i nuklearne energije. Razgovarali smo o izgradnji nuklearke u Mađaraskoj sa Viktorom Orbanom u kojoj želimo biti manjinski suvlasnici”, kazao je između ostalog Vučić.

“Razgovarali smo o svim političkim pitanjima. Razumio sam tri važne stvari od Dodika. Ne postoji nikakav hir, rekao mi je Dodik. Njihovi potezi predstavljaju reakciju na pravo na korištenje šuma i pitanje poljoprivrednog zemljišta, i rekao je da je spreman da razgovora nakon što se to ta pitanja riješe. Moramo da vodimo odgovoran dijalog sa Bošnjacima i da razmišljamo o budućnosti i jednih i drugih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pričali smo i i o vojsci RS, a prenio sam mu nekoliko važnh poruka iz EU i svoje mišjenje. Zadovoljan sam što je izrazio spremnost da sasluša i mišljenje drugih ljudi. Mislim da je važno da sačuvamo mir i da pokažemo ono što je Dodik večeras pokazao svima, da nije RS nikakav izvor problema”, rekao je Vučić.

“Protiv smo bilo kakvih sankcija”, zaključio je Vučić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kabi Kabi Mazaq Naqsaan Bhi Deta Hai . .😥😋 #funny #shorts #beta #viral #video #मजेदारशॉर्ट्स बीटा

Maja Šuput kao modna inspiracija za mlade mame