in

Neka nova, za Barcelonu gora vremena su stigla: Broj navijača na Camp Nouu sve govori

Slatka-Tajna.Eu


Opao interes


Barcelona je sinoć ugostila Valenciju i slavila je s 3:1, no evidentno je da se katalonski klub nalazi u lošem razdoblju svog postojanja.



Barcelona ne igra ni približno dobro kao što se od nje očekuje, a odlazak Lionela Messija ljetos dodatno je gurnuo ekipu u provaliju. Pobjeda nad Valencijom malo će da vrati mir u kuću, no svima je jasno da je ovo jedan od najcrnijih perioda u historiji kluba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I jučer je po prvi put od početka pandemije dozvoljen maksimalan kapacitet Camp Noua, ali je na kraju od skoro 100.000 gledatelja, na tribinama bilo manje od 50 posto, odnosno 47.317.

Termin same utakmice bio je idealan, nedjelja navečer, uslovi za igru dobri, rival poprilično aktraktivan, ali čini se da su mnogi siti Barcelone pod vodstvom Ronalda Koemana, pa nisu željeli da uživo prate ovaj meč.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Unatoč tome, to je za ovu sezonu rekordan broj gledatelja. Prethodno je duel s Bayernom u Ligi prvaka posmatralo 39.737 navijača.

Međutim, zdravstvena situacija se uveliko promijenila od tog meča, pa je tada bilo dozvoljeno 40, a sinoć čak 100 posto kapaciteta stadiona. To bi značilo u prevodu da su za Bayern rasprodate sve ulaznice u septembru, a mjesec dana kasnije ni 50 posto.

Dosta navijača odustalo je od svojih sezonskih ulaznica, a klub još nije implementirao opciju “slobodno mjesto”, pa ako neko odluči da ne ode na utakmicu, to mjesto će ostati upražnjeno i nije moguće da ga neko drugi kupi. U sljedećim utakmicama klub namjerava mobilizirati ovu inicijativu kako bi ostvario veći prihod od ulaznica.

No, kako god, čini se da je sve ono što se dešava u i oko Barcelone posljednjih mjeseci ostavilo velikog traga i da su došla neka druga, za Katalonce lošija vremena…

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Blaugrana preokretom do pobjede nad Valencijom na Campu Nou

Preminuo bivši američki državni tajnik Colin Powell