in

“Ne igra se za Raziju i za selektora, već za BiH!”

Slatka-Tajna.Eu

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Goran Lojo prije nekoliko dana objavio je spisak košarkašica za predstojeće kvalifikacione susrete, a na njemu se nije našlo ime Melise Brčaninović.

Iz Košarkaškog Saveza BiH su nakon toga objavili da Brčaninović ne želi igrati za nacionalni tim, a sama košarkašica se večeras obratila putem Facebook profila u podužem tekstu u kojem je između ostalog napisala da ne želi igrati nacionalni tim sve dok je Goran Lojo selektor, te da to utiče na njeno mentalno zdravlje.

Večeras se putem Facebook profila obratila i tim menadžerica Razija Mujanović koja je poručila da niko ne igra za nju, ni za selektora već za Bosnu i Hercegovinu.

Objavu Razije Mujanović prenosimo u cjelosti:

“Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KSBiH i Reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuMogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igraće one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime. Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

Niko nema potrebe da “trpi”, jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.
Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to.

Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše Domovine.” napisala je Mujanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ACO PEJOVIĆ SE ODMAH DOHVATIO MIKROFONA: Dragan Bjelogrlić slavio rođendan sa ekipom filma “Toma”

UTEGNUTA MAMA: Luna Đogani pokazala savršen stas