in

Horvat o obnovi objekata koji nisu legalizirani

Slatka-Tajna.Eu

Horvat o obnovi objekata koji nisu legalizirani

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL/HRT

Prošli tjedan završilo je javno savjetovanje izmjena Zakona o obnovi, a njegovo se donošenje očekuje u studenom. O obnovi objekata koji nisu legalizirani u emisiji Hrvatskog radija “Poslovni tjedan” govorio je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

– Ne trebamo dva puta raditi jednu te istu stvar, naročito na stolu službenika Ministarstva – utvrđivati je li nešto nadograđivano ili ne, utvrđivati jesu li etažirani svi prostori. U trenutku kad će projektant raditi projekt i pretvarati ga u troškovnik – samim tim to neće biti samo samo projekt cjelovite ili konstrukcijske obnove nego i projekt izvedenoga stanja, kazao je ministar Darko Horvat.

– Onog trenutka kada nećemo rješavati imovinskopravne probleme, niti ćemo se baviti time da li legalizirati ili ne legalizirati, mislim da će već anulirajući ta dva problema dinamika obnove biti puno veća, odnosno bit će puno veća dinamika generiranja suglasnosti, odnosno odluka temeljem kojih se stječe pravo na samoobnovu, dodao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Miloševiću otkaz na klupi Olimpije

KARLEUŠA PROVOCIRA KIM KARDAŠIJAN: JK usijala INSTAGRAM svojim PINK stajlinzima, otkrila da je NAJVEĆA INSPIRACIJA KANJEA VESTA!