in

Alen Ovčina za Sportske: “Sigurno da će nedostajati Terzić, Prce i Panić, ali naši mladi igrači će pružiti maksimum”

Slatka-Tajna.Eu

Razgovarao: Edin Ridžal

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Mađarske 4. i 5. novembra u Budimpešti.

Tim povodom, selektor rukometne reprezentacije BiH Ivica Obrvan objavio je spisak rukometaša za pomenute susrete, a na njemu se nisu našli iskusni rukometaši Mirsad Terzić i Nikola Prce. Od ranije je poznato da se Marko Panić više neće odazivati pozivima dok je selektor Ivica Obrvan.

Jedan od iskusnijih rukometaša koji su se našli na spisku je i Alen Ovčina, koji iza sebe ima vrlo bogatu karijeru, a koji trenutno nastupa za RK Sloboda. Kontaktirali smo Ovčinu nakon objavljivanja spiska, kako bi dobili više informacija šta zapravo mogu rukometni Zmajevi bez tri vrlo važna rukometaša.

“Pred nama je prvo okupljanje poslije kvalifikacija na Evropsko prvenstvo u januaru, a to je okupljanje uoči prijateljskih utakmica protiv reprezentacije Mađarske u Budimpešti. Sigurno da će biti dvije teške utakmice s obzirom da pozive nisu dobili kapiten Mirsad Terzić i Nikola Prce.”, rekao je Alen Ovčina za Sportske.ba, te dodao:

“Znamo da se ni Marko Panić neće odazivati u reprezentaciju, sigurno da će nedostajati ta tri igrača. Ipak, ko god da bude igrao, pa i ovi novi mladi igrači koji su dobili pozive i ovi stari igrači, da ćemo svi dati svoj maksimum na terenu kako bi ostvarili što bolji rezultat protiv jedne odlične ekipe Mađarske.”, istakao je iskusni bh. rukometaš.

RK Sloboda nije krenula idealno u novu sezonu, pa je tako zabilježila teške poraze od Vogošće i Maglaja, a i naš sagovornik se slaže da to može mnogo bolje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Što se tiče klupske sezone, sigurno da Sloboda nije startovala onako kako smo zamišljali, a to je da budemo u samom vrhu tabele, kao što se od nas i očekivalo. Napravili smo nekoliko kiksova, tj. izgubili smo od Vogošće i Maglaja, gdje nismo smjeli izgubiti te utakmice.”

/223106472/adxp_sportske_introImage

“Veliki niz tehničkih grešaka smo napravili, gdje su protivnici znali da nas kazne, pogotovo u zadnjem meču protiv Maglaja. Na nama je da se spremamo, da popravljamo te greške, kako bi u nastavku sezone mogli doći do sigurnijih bodova i priključku samom vrhu tabele. To Sloboda očekuje, to naši navijači očekuju od nas.”, rekao je Alen Ovčina.

Foto: Dario Photography


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nekoliko tisuća ljudi na prosvjedima u Bruxellesu / Bljesak.info

Frontmen bh. rock sastava DUM DUM mijenja profesiju? – Hayat Production