in

Burhan Šaban – Čuvar tradicije i album „Rodiš se i umreš“ – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Burhan Šaban naš je najpoznatiji bh. izvođač ilahija i duhovnih pjesama. Svoj prvi solistički album izdao je 1990. godine. Bio je to sklop ilahija na turskom jeziku.

Za Hayat Produkciju izdao je svoj treći studijski album „Rodiš se i umreš“. Saradnju sa produkcijom započeo je 2005. godine i do dana današnjeg ostao dio iste.

Na albumu „Rodiš se i umreš“ pronašlo je svoje mjesto dvanaest numera. Svoju najveću popularnost stekla je „Kišna dova“. Ona je najpoznatija ilahija hafiza Burhan Šabana, ostavljajući poseban pečat u njegovoj karijeri.

To je moj autobiografski tekst. Ustvari, to je moja životna priča, o tome kada sam imao 13 godina, kada sam otišao iz Skoplja, kada mi je babo preselio… To su te suze! Nevjerovatno da se ta pjesma sluša svugdje u svijetu. Upravo te note spjajaju ljude – ističe Burhan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBurhan Šaban čuvar je tradicije. Od njega smo posljednje dvije decenije čuli najljepše melodije. „Kišnu dovu“, sa albuma „Rodiš se i umreš“, poslušajte u nastavku.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ne bih isključio ozbiljno sigurnosni incident

“Ako sam izdajnik što volim svoju zemlju BiH, sa zadovoljstvom ću reći, izdajnik sam”