in

LJEPŠA STRANA BH. FUDBALA: Današnji dan je pokazao da može i drugačije!

Slatka-Tajna.Eu

Fudbal u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme opterećen je negativnim vijestima.

Upad navijača na teren, napad na sudiju, afera “Kapara”… samo su neke od afera koje su potresle bh. fudbal.

Današnji dan je, ipak, pokazao da može i drugačije.

Utakmice 1/16 finala Kupa BiH danas su donijele jednu drugačiju i ljepšu stranu bh. fudbala. Širom naše države premijerligaše su dočekali puni stadioni i dobra atmosfera. Ponegdje je viđena čak i koreografija.

Svatovac-Zrinjski
/223106472/adxp_sportske_introImage

Priznali to ili ne, jasno je da je banjalučki Borac trenutno magnet za publiku, ali i magnet za naboj. Prostije rečeno, Borac je ekipa koja se, u velikom dijelu države, dočekuje na nož. Da to i ne mora biti tako, pokazala je današnja utakmica u Olovu gdje je Borac je danas s 3:1 savladao Stupčanicu i na taj način osigurao sebi prolazak dalje u Kupu BiH.

Nakon utakmice, trener Borca Nemanja Miljanović je bio pun hvale za doček koji je njegova ekipa imala u Olovu. To je, svakako, lijepo za čuti poslije svih burnih dešavanja.

“Prvo i najvažnije je zahvaliti ljudima iz Olova načelniku Đemalu Memagiću i Stupčanici na izuzetno lijepom prijemu i dobrodošlici, kao i publici koja je bila izuzetno korektna. To je najvažnije i to je najljepši dio te utakmice”, zadovoljno je rekao Miljanović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nešto kasnije, FK Borac je izdao i zvanično saopštenje na svojoj Facebook stranici. Iz redova banjalučkog kluba Pored zahvala, posebno je zanimljivo to što je iz Borca navedeno da su Borčevi igrači nakon meča, zajedno s igračima Stupčanice, otišli do publike čime su pokupili simpatije i gromoglasan aplauz.

Poslije zahvale Banjalučana, isti gest napravio je i NK Široki Brijeg. “Zahvaljujemo se našim današnjim domaćinima i mrkonjićanskoj publici na sjajnom prijemu i gostoprimstvu”, saopštili su Širokobriježani.

(T. Š./Sportske.ba)

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BOSANAC POTKAČIO KOLEGE U ŽIRIJU: Dovoljno sam vas edukovao

MALO KOJI MUŠKARAC BI TO PRIZNAO: Bivši muž Emine Jahović šokirao javnost