in

Reprezentacija BiH se priprema za Svjetsko prvenstvo za seniore i Evropsko prvenstvo za omladince

Slatka-Tajna.Eu

Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Svjetskom prvenstvu za seniore koje će se održati od 15. do 24. oktobra u Italiji i Evropskom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati od 05. do 14. novembra u Budvi, Crna Gora.

Tim povodom klubovi iz Kantona Sarajevo „Gazija“, „Ilidža“, Taekyon“ i „Gladijator“ krenuli su sa pripremama zajedničkim treninzima kako bi ostvarili što bolji rezultat. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i otežano okupljanje, klubovi će na ovaj način pokušati što spremniji dočekati nove izazove.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su u matičnim klubovima završili temeljni dio svojih priprema, a ovakva zajednička okupljanja koristimo za dodatnu razmjenu iskustava i motivaciju za postizanjem vrhunskih rezultata. Imamo jako dobar i juniorski i seniorski  tim reprezentativaca koji je već od 03. do 05. septembra ove godine učestvovao na  Balkanskom prvenstvu u Skoplju gdje su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 24 medalje. U subotu 25.09.  imaju novi test – učešće na  međunarodnom takmičenju „Balkan Open“ u Tešnju, koji okuplja veliki broj kvalitetnih takmičara, kazao je trener Nermin Bašović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Kantona Sarajevo su Namik Agović, Mirza Mujanović, Rijad Okerić, Ermin Hadžajlija, Albert Ugrinčić, Nurdžihan Velagić, Wael Mejri, Rasim Bašić, Sanjin Alihodžić, Nuh Hebibović, Rijad Kasapović, Faris Aljić, Faris Svraka i Tarik Okerić, a sve njih uskoro očekuje borba za nove medalje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku„Očekuje nas zaista dinamičan period za nešto malo više od dvadeset dana kik boks reprezentacija ima svoje prve nastupe na Svjetskom prvenstvu za seniore u Italiji, a samo deset dana nakon toga očekuje nas Evropsko prvenstvo u Crnoj Gori za juniore i kadete. Nadam se da ćemo kao i do sada ponosno braniti boje naše zemlje i vratiti se sa što više osvojenih medalja“  istakao je trener Adnan Redžović.

/223106472/adxp_sportske_introImage


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Milica Pavlović otvorila dušu: Dok su svi gledali “Pjevačicu” ja sam plakala!

DARKOVA BIVŠA OKRENULA NOVI LIST: Marina u noćnom provodu, a evo ko joj pravi društvo!