in

Mirisi koji vam pomažu da se koncentrišete i brže razbudite

Slatka-Tajna.Eu

Dok neki mirisi, poput lavande, pomažu u otklanjanju nesanice, ima i onih aroma koje vam pomažu da se razbudite i koncentrišete.

Citrusi – Limun, narandža i grejpfrut nisu samo ukusni i zdravi, već pomažu u lučenju serotonina i u isto vrijeme, uklanjaju hormon stresa. Dokazano je da mirisi citrusa stimulišu um, a pored toga što možete da koristite esencijalno ulje ili šampon sa mirisom limuna ili narandže, jednak efekt razbuđivanja ima i da ujutro pojedete neku od ovih voćki.

Pepermint – Nije iznenađujuće da ovaj osvežavajući miris stimuliše um, povećava koncentraciju i čini nas budnijim. Takođe, menta utiče na poboljšanje pažnje, a samim tim i na produktivnost.

Ruzmarin – Ova biljka povećava psihičku i fizičku energiju pa je obavljanje radnih zadataka olakšano i ubrzano. Pored samog mirisanja ove biljke, koristite ruzmarin i kao začin u pripremi obroka.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuEukaliptus – Osim što razbuđuje, eukaliptus, u kombinaciji s mentolom, utieče na povećanje mirisa.

(b92)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pobjednik Zvezda Granda Mahir Mulalić priznao da je doživio neprijatnost i peh: ”Ostavio sam statuu pobjednika sa strane i za pet minuta je nije bilo”

Nebojša Šofranac priča sa Branom Milačićem o Survajveru i crče od smijeha (28 nov.`10)