in

Hamilton ne krije zadovoljstvo zbog kazne Verstappenu

Slatka-Tajna.Eu

Ponosan na sudije

Velika nagrada Italije na Monzi okončana je izenanđujućom pobjedom Daniela Ricciarda, te odustajanjem Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.
A. Čaušević


U 28. krugu utrke pri ulasku u prvu krivinu došlo je do kontakta između Hamiltona i Verstappena, bolid Red Bulla je “najahao” na Mercedesov i za obojicu vozača je trka okončana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sudije su na kraju presudile da je Verstappen kriv za incident te je Nizozemac prošao sa kaznom od tri startne pozicije za utrku na Velikoj nagradi Rusije.

Hamilton je nije krio zadovoljstvo zbog kazne kazavši kako je izuzetno ponosan na sudije i odluku koju su donijeli.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“U konačnici sam jako ponosan na sudije. Mislim da mi je trebalo nešto vremena da razmislim o ovome, ali mislim da ovo definitivno postavlja presedan. Mislim da je ovo jako važan presedan. Postavljena su striktna pravila kako bi se zaštitili vozači”, rekao je Hamilton.

“Ovo će se nastaviti sve dok ne naučimo iz naših poteza na stazi, a ja u prošlosti nisam pravio takve incidente. Kada se provlačite sa takvim stvarima, onda je lako nastaviti raditi ih”, dodao je Britanac.

“Postoji poznato pravilo da zavoj ima onaj vozač koji je ispred, a onaj iza mora popustiti. Definitivno ovo moramo analizirati i pobrinuti se da se donesu ispravne odluke. Niko ne želi da se neko povrijedi, a ako budemo imali bolje protokole, možda ovakve stvari možemo izbjeći u budućnosti.”

Nakon utrke na stazi Monza Verstappen je ostao vodeći sa 226.5 bodova, pet više od Hamiltona. Naredna trka se vozi 26. septembra.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako pomoći kulturi u četvrtom valu epidemije?

Shipping Container Home Made Easy