in

Alitalia aterira 15. oktobra – Business Magazine

Slatka-Tajna.Eu

Od 25. avgusta Alitalia više ne prodaje karte za letove poslije 15. oktobra, a svi ranije prodati letovi predviđeni nakon tog datuma su otkazani.

Novoosnovana kompanija Italia Transporto Aereo ili ITA, u državnom vlasništvu, bit će novi nacionalni italijanski avioprijevoznik. Alitalia, članica alijanse Sky Team koju čine još Delta Airlines, Air France i KLM, imala je dugogodišnje finansijske probleme i proglasila je stečaj u maju 2017. godine.

Svi putnici koji su do 24. avgusta rezervisali letove kompanije Alitalia za putovanja poslije 15. oktobra moći će zamijenit svoje karte za let kod druge aviolompanije, a ako odluče da promijene destinaciju, morat će platiti razliku u cijeni. Alternativno, oni koji su rezervisali let kod Alitalije nakon 15. oktobra mogu zatražiti potpuni povrat novca.

Italijanski mediji procjenjuju da je oko 255.000 ljudi rezervisalo karte kod Alitalije za letove poslije navedenog datuma. Dodaju da je vlada u Rimu izdvojila 100 miliona eura za isplatu naknade putnicima koji žele povrat novca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Upravni odbor novog nacionalnog avioprijevoznika dao je u međuvremenu obavezujuću ponudu za kupovinu 52 aviona Alitalije, kao i za njene aerodromske slotove i drugu imovinu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZUZI ZU NAKON 40 GODINA MIJENJA ADRESU: Prodajem stan u Sarajevu, kupujem u Puli

Verstappen kažnjen zbog sudara koji je lako mogao završiti kobno