in

U javnost je procurila snimka koja kompromitira Ivicu Puljka

Slatka-Tajna.Eu

U javnost procurila snimka koja kompromitira Puljka

Foto: HRT / HTV

U javnost je procurila snimka sjednice Upravnog vijeća Javne ustanove športski objekti, koja kompromitira splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka. Upravno vijeće te ustanove, u kojem većinu drže ljudi koje je osobno imenovao Puljak – jednoglasno odbilo produljiti ugovor o radu čistačici s 80-postotnim invaliditetom i majci dvoje maloljetne djece.

Razlog – gospođa nosi isto prezime kao i čovjek koji radi u tvrtki čiji je vlasnik bio na listi Željka Keruma na posljednjim lokalnim izborima, a ujedno je poslovni partner navedene ustanove. Snimka dovodi u pitanje tvrdnju splitskog gradonačelnika Ivice Puljka da je odluka o tome da se ugovor ne produlji – bila jednoglasna. Puljkov najbliži suradnik Igor Skoko sve opovrgava.

– Svih 9 članova Upravnog vijeća bilo je ‘za’. Želim samo naglasiti da u trenutku donošenja odluke nitko nije znao da se radi o osobi s invaliditetom. Čak ni predsjednik Radničkog vijeća to nije znao, a ako je znao, nije nam rekao. To je veliki problem. Naime, Javna ustanova Športski objekti već godinama plaća kazne, jer nema dovoljno zasposlenih osoba s invaliditetom. Da je ta osoba pri zapošljavanju donijela potvrdu da je osoba s invaliditetom Javna ustanova bi plaćala manju kaznu, kazao je.

– Gospodin gradonačelnik nije dorastao funkciji koju obnaša. Nažalost, izgubili smo dobrog fizičara, a dobili neozbiljnog gradonačelnika, rekao je HDZ-ov Vice Mihanović (HDZ).

Josip Markotić iz Mosta kaže kako ova situacija narušava kredibilitet i povjerenje. Ne želi, dodaje – spekulirati a Most će se javno pozicionirati tek nakon razgovora s gradonačelnikom. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

TINA IVANOVIĆ: Nema više silikona

BRAT MITRA MIRIĆA OTKRIO NJEGOVU TAJNU: Farba se zbog žena