in

Počela vakcinacija radnika u KS; Spahić: Radnička klasa ne pita koja je vakcina

Slatka-Tajna.Eu

Koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademir Spahić obratio se danas javnosti povodom početka vakcinacije radnika u kompanijama kompanija u Kantonu Sarajevo te je rekao kako “radnička klasa ne pita koja je vakcina u pitanju”, te da “ostali na to elitistički gledaju”.

Kako je rekao, sa vakcinacijom u kompaniji Euroasfalt se započelo u 9 sati, dok će se kasnije vršiti vakcinacija radnika u Konzumu a potom i u Željeznicma.

Sutra je na redu firma GRAS, gdje je prijavljeno oko 220 radnika za vakcine.

Mislim da ćemo iduće sedmice završiti sve poslovne subjekte u Kantonu Sarajevo. Odaziv je dobar“, istakao je Spahić.

Za danas je planirano oko 500 radnika za imunizaciju, a po završetku dana će biti tačan broj osoba koje su primile svoje prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Dostupne su vakcine AstraZeneca, Sinopharm, i, kako je rekao Spahić, “čuveni Pfizer”, koji je juče bio na Zetri.

Juče je dato 2.300 doza i toliko je ostavljeno za revakcinaciju. Danas je slabiji odziv na Zetri pošto nema Pfizera, tako da to pokazuje da naši građani ne razmišljaju o zdravlju, nego im je prioritet QR kod i odlazak u Evropsku uniju. To ne treba biti prioritet nego zdravlje“, potcrtao je Spahić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuRadnici koji su se danas vakcinisali nisu pitali koja je vakcina, istakao je Spahić.

Niko nije pitao koja je vakcina. Radnička klasa nikad ništa ne pita, ostali to elitistički gledaju“, naveo je Spahić.

Poručio je i da su radnici danas bili “vrlo disciplinovani” te da su zadovoljni odzivom.

Organizacija je u najboljem redu. Mi nismo čekali ni da se primi 10 sestara koje smo najavili, već su sve kolege iz Zetre, a neke kolege su došle sa godišnjih odmora, da bi vakcinisali danas, tako da sam ponosan na kompletnu ustanovu Dom zdavlja KS“, poručio je.

Podsjetimo, protekle sedmice je Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizovalo pres-konferenciju na temu “Uvođenje procesa imunizacije uposlenika u prostorijama kompanija na području Kantona Sarajevo”.

Mladen Pandurević iz Udruženja poslodavaca FBiH istakao je kako je njihov cilj bio da se na cijelom području FBiH obezbijedi brzo i kvalitetno vakcinisanje.

Brzo smo došli do saglasnosti da približimo imunizaciju radnicima u preduzećima. Ići ćemo prema tim građanima koji žele da se vakcinišu a ovim putem pozivamo ne samo da se javljaju oni, nego i članovi njihovih obitelji koji žele da se vakcinišu, pa i susjedi koji se nisu vakcinisali. Vakcinacija je jedini put da bismo se vratili u normalni život, da bi spriječili visok stepen smrtnosti i invalidnosti u smislu tom da korona virus izaziva postkovidne komplikacije s kojima se mora živjeti“, istakao je tada ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ovo je najsretniji čovjek u BiH

PRIRODNO IZDANJE: Baka Prase snimao djevojku bez šminke