in

Svojim školarcima kreirajte sobu za učenje i igru

Slatka-Tajna.Eu

Da bi školarci uživali u učenju, neophodno je da im okruženje bude prilagođeno. Svako dijete ima svoje potrebe te na taj način iskoristite boje i namještaj

Ukoliko u svom domu imate više školaraca, savjetujemo vam da napravite kreativni kutak za odlaganje školskih torbi. Na taj način soba će uvijek biti uredna, a pribor za školu na svom mjestu. Poželjno je, ako imate više djece, da uredite jednu zajedničku prostoriju za učenje, kako bi potaknuli jedni druge na učenje.

Također, namještaj u dječijoj sobi stavite uza zid. Tako će dijete dobiti veću površinu za igru na sredini sobe, a ako živite u stanu u kojem nemate dovoljno prostora, uz pomoć polica uredite djeci mjesto za učenje, kako biste im olakšali taj proces.

Ako vaše dijete ove godine kreće u predškolsku ili vrtić, uredite za njih dio sobe u kojem će moći crtati, igrati se i učiti. Ne zaboravite koristiti nježne i pastelne boje.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Neka djeca ne vole boje i šarenilo, a ako ni sami niste ljubitelj kombinacija više boja, odaberite minimalistički stil uređenja dječije sobe. Vodite računa da ipak dijete ima dovoljno prostora za učenje i igru. Također, srednjoškolci više nisu raspoloženi za šarene boje i igračke. Zato za njih uredite sobu sa što manje boja ili im dopustite da sami odrede kako će njihova prostorija izgledati, na taj način ćete ih nadahnuti na kreativnost.

Važno je da u dječijoj sobi ili sobi za učenje bude što više svjetla, jer svjetlost pomaže moždane funkcije i na taj način olakšava proces učenja.

The post Svojim školarcima kreirajte sobu za učenje i igru appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Šefik Džaferović i Željko Komšić idu u Sloveniju bez Milorada Dodika, pročitajte zašto

Novi estradni rat: Ivana Selakov tvrdi da ju je Aca Lukas prevario