in

Žustra reakcija dvojca Šarović – Nešić nakon sastanka: “Milorad Dodik srlja i igra se vatrom, RS vodi u avanturu”

Slatka-Tajna.Eu

Opozicioni lideri SDS, PDP i DNS odbacili mogućnost raspakivanja Dejtonskog sporazuma, ocjenivši da su posljednje izjave o tome opasne po RS. Oglasili su se Šarović i Nešić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je izjava Milorada Dodika najopasnija izjava data u posljednje vrijeme.

“Mi smo saglasni da ostajemo pri zaključcima Narodne skupštine RS”, kazao je Šarović i dodao da je najnovijim izjavama došlo do produkovanja krize, koja je opasnija i od “Inckovog zakona”.

“Za SDS nije prihvatljivo pozivanje Dejtona 2 i raspakivanje Dejtona”, kazao je Šarović i dodao da je to avantura u koju se uvodi Republika Srpska.

“Mi ćemo se suprostaviti takvoj izjavi”, kazao je Šarović i naveo da su takvog mišljenja i drugi opozicioni lideri.

“Izjave predsjednika Hrvatske i Turske podstiču takav dogovor to je srljanje i najopasnija izjava u zadnjih desetak godina”, rekao je Šarović.

Identičan stav je iznio i lider DNS-a Nenad Nešić, koji je kazao da je RS došla u poziciju da uoči svakog nastupa Milorada Dodika strepi kao pred neku elementarnu nepogodu.

“Svi znaju da će načiniti štetu, ali ne znaju kolika će ta šteta biti”, kazao je on i dodao da je velika opasnost za RS raspakivanje Dejtona i neki novi Dejton 2.

Rekao je da je to opasno i za mir u BiH i za stabilnost čitave regije – prenosi BN.

“To je igranje sa vatrom, a mi to nećemo dozvoliti”, kazao je Nešić.

On je rekao da je Dejtonski sporazum dao svim narodima u BiH da se osjećaju komotno, ali i da jedni druge poštuju i uvažavaju.

“Tenzije u BiH nisu proizvod uređenja koje proizilazi iz Dejtona, već su plod zajedničkog stava Izetbegovića, Dodika i Čovića da će najlakše vladati ako siju strah, potpiruju netrpeljivost i nepovjerenje i stvaraju atmosferu koja je na ivici sukoba”, kazao je Nešić.

BiH ne treba, kaže on, nikakav novi dogovor, već joj treba normalnost.

“BiH trebaju joj političari koji ce dogovarati kako da svim ljudima bude bolje, koji će tražiti i nalaziti zajedničke interese, koji ce raditi uspostavljanju evropskih standarda”, kazao je Nešić.


Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Unauthorized Affiliate – error page

Koprivom se jača kosa, ali i još nešto