in

Nakon više odlaganja i probijanja rokova: Otvorenje mosta Svilaj u septembru

Slatka-Tajna.Eu

Most Svilaj, kojim će se povezati autocesta na Korivoru Vc s bosanskohercegovačke i hrvatske strane rijeke Save, bit će otvoren u septembru.

Ovo je najavio Dragan Čović prilikom službene posjete Općini Odžak i susreta s općinskom načelnicom Nadom Ćulap.

Podsjetimo, gradnja mosta Svilaj započela je u augustu 2016. godine, a prvobitni rok od dvije godine nije ispoštovan, da bi i više najava o njegovom završetku ostalo neispunjenim.

Ovaj granični prelaz je bitan kako bi međudržavni most između BiH i Republike Hrvatske bio pušten u saobraćaj.

Završetak radova na graničnom prelazu važan je i zbog autoceste na Koridoru Vc, na dionici Svilaj – Odžak, koja je završena krajem 2017. godine, ali bez međudržavnog mosta i prelaza ne može biti puštena u saobraćaj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Most Svilaj ima dužinu od 660 metara, a ukupna širina mosta iznosi 29 metara. Za svaki smjer predviđene su po tri vozne trake širine 3,50 m, bez zaustavne trake sa zaštitnim prometnim pojasevima od 0,5 m sa obje strane, te betonska monolitna pješačka staza širine 0,75 metara.

Granični prijelaz Svilaj je planiran na površini od 103.000 metara kvadratnih sa posebno odvojenim putničkim od teretnog saobraćaja, a imat hće četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Maja Berović u tangama pomutila razum muškarcima

Bosanske seljačine na sahrani