in

Isključeni Brumnić, Maras, Ostojić i Vukas

Slatka-Tajna.Eu

Zvane Brumnić, Gordan Maras, Rajko Ostojić i Nikša Vukas

Foto: Patrik Macek/Matija Habljak/Damir Špehar/Davorin Višnjić / PIXSELL

Po isteku 45-dnevnog roka za reevidenciju članstva u raspuštenoj zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji SDP-a u utorak poslijepodne završena je revizija baze podataka članova, a neslužbeno se doznaje da članstvo neće biti obnovljeno Rajku Ostojiću, Zvani Brumniću, Nikši Vukasu, Gordanu Marasu.

Radi se o četiri saborska zastupnika SDP-a, a Hina javlja kako su iz članstva SDP-a isključeni i Tihomir Barišić, kum bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića te Marina Opačak Bilić iz 5. izborne jedinice uz koju se veže afera s financijama.

Povjerenici u raspuštenim organizacijama imaju rok do 27. srpnja odlučiti tko ostaje u stranci, a kome iskaznica SDP-a više neće vrijediti. Predsjedništvo je izglasalo četiri kriterija, od čega su dva “tehnička” (da se ne može stupiti u kontakt ili da dulje od godinu dana nije plaćena članarina), a dva politička (da su opstruirali izbore ili da su nanosili štetu SDP-u), međutim, kroz njih će se provući i saborske zastupnike među kojima je njih šestero iz zagrebačke organizacije.

Razlozi zbog kojih im članstvo nije obnovljeno političke su naravi i uklapaju se u ranije utvrđene kriterije da stranačku iskaznicu ne mogu zadržati oni koji su radili štetu stranci ili su odbili aktivno sudjelovati u nedavnim lokalnim izborima. Pitanje je hoće li broj time biti zaključen i kako će reagirati Bernardić, budući da je riječ o uglavnom njegovim bliskim suradnicima.

SDP pada na 28 saborskih zastupnika

Dužnosnike koji su ‘izletjeli’ iz SDP-a, kako piše Hina, nazvao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin i obavijestio ih o razlozima zbog kojih im članstvo u SDP-u neće biti nastavljeno. Ostali će o prestanku članstva biti obaviješteni pisanim putem. Nakon revizije članstva u Zagrebu, procjenjuje se da je od prijašnjih četiri tisuće ostalo oko 1700 članova jer, uz političke kriterije, brisani su i oni s kojima se nije moglo stupiti u kontakt ili nisu više od godine dana platili članarinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ni predsjednik stranke niti isključeni nisu se za sada htjeli javno izjašnjavati, samo je Gordan Maras na Facebooku objavio da ‘nikad svoje stavove neće prodati za bilo čiju naklonost’. Vjeruje, kaže – da nije iznevjerio one koji ga podržavaju bez ikakvog interesa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ANA KORAĆ LEŽI PRIKOVANA ZA BOLNIČKI KREVET: Evo šta joj se desilo

SAD u cijelosti podržavaju mandat OHR-a i raduju se dolasku Christiana Schmidta