in

PODRŠKA RAIFFEISEN BANKE UDRUŽENJU „RADOSTI DRUŽENJA“ IZ BIHAĆA

Slatka-Tajna.Eu

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Udruženju „Radosti druženja“ roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama Unsko-sanskog kantona. Aktivnosti ovog udruženja koje djeluje od 2000. godine su usmjerene na osposobljavanje djece za školu, te mladih za samostalan rad u zajednici.

„Kao odgovoran bankar pored naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Naš uspjeh dijelimo s onima kojima je to najpotrebnije, a to posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada su dijeljenje i zajedništvo izuzetno važni. Nadamo se da će uz ovu donaciju praznično veselje u Udruženju „Radosti druženja“ biti veće, ali i da će uslovi za njegov svakodnevni rad biti unaprijeđeni“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke izrazivši zahvalnosti klijentima koji prepoznaju značaj aktivnosti i podržavaju ih svojom lojalnošću te dodao: „Imajući u vidu da se nalazimo u složenoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19, koja je pred sve nas postavila brojne izazove, vjerujemo da je ovakakv vid podrške dobrodošao“.

Raiffeisen banka je još 2012. godine uspostavila praksu prema kojoj umjesto kupovine i slanja čestitki uručuje donacije organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na rad sa djecom i osobe s posebnim potrebama. Do sada je u okviru ovog projekta donirano više od 255.000 KM. Ujedno, na ovaj način Banka doprinosi i zaštiti okoliša budući da umjesto papirnih šalje elektronske čestitke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jak potres magnitude 6,9 prema Richteru pogodio Panamu

ZVIJEZDE IZ SEHARE VERA CVETINOVIĆ: Bila je omiljena Titova pjevačica