in

BENJAMIN KLIČIĆ SE VRATIO ONOME ŠTO NAJVIŠE VOLI: Ja sam Bosanac sa slovenačkim papirima

Slatka-Tajna.Eu

Popuštanjem mjera izazvanih svjetskom panedemijom i odobravanjem muzičkih dešavanja, Bosanac Benjamin Kličić ponovno se vratio onome što najviše voli, a to su nastupi, pjesme i druženje sa publikom. Benjamin sa roditeljima živi u Sloveniji, ali porijeklo vuče iz Bosne. Na naše pitanje kako se više on sam osjeća, kao Bosanac ili Slovenac – Benjamin nam je odgovorio:

-Pa, hajdemo to ovako reći, Bosanac sa slovenačkim papirima. Šalim se naravno, ali Bosna je ta koja će uvijek biti u mom srcu i duši. Sticajem okolnosti i njihovim životnim putevima, moji roditelji su svoju budućnost našli u Kopru, a samim tim i ja. Kopar je također tu u meni, tako da je veoma teško odgovoriti na to pitanje, ali i u Bosni i u Sloveniji se osjećam dobrodošao. Ustvari ja se svugdje osjećam dobrodošao, tamo gdje su dobri i dragi ljudi oko mene.

Da li si tokom pandemije razmišljao da se ostaviš pjevanja?

-Pjevanja se ja nikada odreći neću, ali sam to vrijeme prinudnog odmaranja od nastupa iskoristio da upišem fakultet, da se okrenem nekim drugim stvarima. Sa pjevanjem nisam ni tokom pandemije prestajao, trenirao sam glas, pa bilo to u mojoj sobi, u kući gdje živimo, ili kada bi išao da vozim biciklo, šetam šumom, uvijek sam pjevao. Ja jednostavno bez pjesme ne mogu. Ali, upisivanjem fakulteta želio sam, da sa jedne strane po pitanju školovanja, samog sebe još više intelektualno uzdignem, ali i da mojim roditeljima ispunim želju. Naravno fakultet sam upisao prije svega zbog mene samog.

Jedan si od rijetkih mladih pjevača koji svoju karijeru gradi bez uplitanja roditelja u sve to. Da li bi im dozvolio da ti oni odrede koju pjesmu treba da snimiš?

-Moji roditelji mogu samo da kažu, da im se neka pjesma sviđa ili ne. Ali, ja sam taj koji tu pjesmu treba da otpjeva, da je snimi, da se sa njom u javnosti prezentuje. Dakle, prije svega pjesma treba meni da se sviđa, da mi, kako se to kaže “legne“, a sve ostalo nije bitno. Moje roditelje izuzetno poštujem, neizmjerno volim, ali odluke donosim sam i uz pomoć mog mendžmenta, bez koga vjerovatno ni mene ne bi bilo. Mislim, bilo bi me, ali ipak tu moraju biti profesionalci, koji ugovaraju, dogovaraju nastupe i još dosta toga što ide uz to.

Mnogi su ti tokom takmičenja u Zvezdama Granda pomogli, ali i kasnije Viki Miljković i njen suprug Taške. Da li još imaš kontakta sa njima?

-Ja uvijek kažem, da me je dragi Bog obradovao, usrećio, kada mi je omogućio kontakt, upoznavanje sa njima dvoma, a preko njih upoznao sam i jednog divnog i izuzetno poštenog čovjeka, Hilmu Peljtu. Neću da kažem saradnja, već naše prijateljstvo traje već par godina i vjerujem da će trajati još dugi niz godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nove pjesme?

-Jednostavno me stid više o tome pričati. Moju prvu pjesmu najavljujem već mjesecima, ali svi znamo kakva je situacija bila, pa kome je još stalo do novih pjesama. Pjesma je završena, Taške je autor, pa eto uskoro će i spot, te će biti sve u paketu.

Kako stoje stvari u privatnom životu po pitanju ljubavi?

-Ja sam pun ljubavi koju nesebično dijelim oko sebe, a ima i ta neka druga ljubav, koju ipak želim da sačuvam samo za sebe.

Tokom nastupa na jednoj svadbi uvjerili smo se da si pravi profesionalac, znaš kako da zadovoljiš publiku, ali i da oni tebe za to pošteno nagrade. Bio si oblijepljen novčanicama. Novac je zvršavao i u tvojoj košulji, ali si poslije nastupa kpmpletan novac stavio u zajedničku kasu. Mnogi pjevači gledaju da što više zadrže za sebe…

-Mene bi zaista bila sramota da to uradim i bilo bi me dragog Boga strah. Pa ti muzičari koji stoje na bini, koji su moja pratnja, oni znači ne bi trebali ništa da dobiju i da sve uzme pjevač. Ne znam kako drugi, ali ja svaku, ali zaista svaku dobijenu novčanicu dijelim sa mojim timom. Mislim da je to izuzetno pošteno. Zbog par stotina eura ne želim da gubim svoj obraz.

Razgovarao: Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OBRĆU MILIONE NA SAJTU ZA ODRASLE: Onlyfans koriste i holivudske zvijezde

EKSPLICITNI VIDEO KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Tea Tairović u porniću