in

Velež igra revanš protiv Kolerejna: “Rođeni” će napasti Irce

Slatka-Tajna.Eu

Nećemo ići u Sjevernu Irsku da bismo branili ovaj rezultat, izaći ćemo hrabro, postaviti se kao da je prva utakmica i ići na pobjedu, poručio je Feđa Dudić, šef stručnog štaba Veleža, uoči večerašnje revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Mostarski fudbaleri na dvoboj protiv ekipe Kolerejna su krenuli sa rezultatskom zalihom od 2:1 ostvarenom u prvoj utakmici igranoj prije sedam dana, kada su slavili na stadionu “Grbavica” pred oko 5.000 svojih navijača. Iako su gosti jedini gol postigli sa distance i praktično nakon jedinog šuta prema golu protivnika, strateg “rođenih” pred revanš upozorava da opuštanje neće biti.

“Ne znam da li je u novijoj istoriji ijedan bh. klub tako dominirao u jednoj evropskoj utakmici kao što smo mi protiv predstavnika Sjeverne Irske, sa posjedom lopte 79:21 u našu korist. Bili smo dobri na ‘Grbavici’, ali to nas neće zavarati u revanšu. Sigurno je da se ekipa Kolerejna neće predati unaprijed”, poručio je Feđa Dudić.

Revanš na Ostrvu biće drugačiji po mnogo parametara, između ostalog i zbog dimenzija terena. 

“Očekuje nas malo manji teren nego što je ‘Grbavica’, a uslovi su specifični jer idemo igrati van države i to službenu evropsku utakmicu, pa će nam možda malo biti problem prilagoditi se na početku utakmice. Ipak, očekujem da će na kraju sve biti u našu korist jer smo u prošloj utakmici pokazali da smo bolji od našeg protivnika”, kazao je Dudić.

Dodao je kako će Kolerejn u uzvratu vjerovatno igrati više napadački.

“Utakmica neće biti ista kao prva. Protivnik bi mogao možda odigrati i s dva napadača, promijeniti stil igre i izaći malo više jer ipak imaju jedan gol zaostatka. Iako u posjedu ne mogu nešto puno promijeniti, sigurno se mogu primaknuti malo više naprijed i tražiti što više prekida iz kojih su opasni. Moji momci su spremni, jedva čekaju utakmicu i nadam se da će želja, htijenje i zalaganje biti kao što su bili u prvoj utakmici”, kazao je Dudić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Velež se nakon 33 godine čekanja ove sezone vratio na međunarodnu pozornicu. Prođu li Irce u drugom kolu čeka ih grčki AEK, klub čiju je istoriju ispisivao legendarni Mostarac Dušan Bajević.

“Ne igramo Evropu svaki dan i bićemo sto posto motivisani. O nekoj nervozi uopšte ne razmišljamo. Ova ekipa je sazrela i spremna za velike stvari”, tvrdi Dudić.

Svi igrači koji su bili na “Grbavici” konkurišu i za revanš. Obren Cvijanović i Alen Dejanović nisu još u kadru, ali bi trebalo da budu spremni za subotnji meč M:tel Premijer lige BiH.

Vezni igrač Veleža Samir Radovac kazao je kako očekuje čvršću, agresivniju i borbeniju utakmicu nego što je to bila ona na “Grbavici”.

“U prvoj utakmici smo potpuno dominirali. Nismo pobijedili s više od jednog gola razlike, ali i dalje smo u prednosti. Znamo što nas čeka, analizirali smo protivnika. Ne idemo opušteno nego na pobjedu i nadamo se da ćemo nakon 90 minuta izboriti prolazak dalje”, kazao je Radovac.

Utakmica Veleža i Kolerejna igra se večeras na stadionu “Mourneviev park”, s početkom u 21 sat. Večeras od 21 sat na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” Sarajevo dočekuje moldavski Milsamij (prva utakmica 0:0). Utakmica Valenzija – Široki Brijeg igra se u Skadru na stadionu “Loro Borići” od 21 sat, a tim s “Pecare” ima prednost 3:1.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Citizens protest over arrest of head of Bosnia’s intelligence agency

ŠPEKULACIJE O ODNOSU SA JALOM I BUBOM: Maya Berović za sada ne planira saradnju sa njima