in

U Hrvatskoj 110 novih slučajeva zaraze, raste broj cijepljenih

Slatka-Tajna.Eu
Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kristina Stedul Fabac / Shutterstock/Pixsell

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, malo više nego prije tjedan dana, kada je bilo 103 novozaraženih, a blago je porastao i udio pozitivnih među testiranima, koji je 2,6 posto. Nažalost, još su dvije osobe preminule od posljedica bolesti.

Plenković: Imamo porast broja cijepljenih, očito smo potaknuli građane

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković istaknuo je danas da je cijepljenje odabir razuma te dodao da je nakon usporenijeg rasta broja cijepljenih proteklih tjedana – posljednjih dana taj broj ohrabrujuće porastao. Prekjučer se cijepilo više od sedam tisuća, a jučer gotovo 8 i pol tisuća ljudi.

Beroš o obveznom cijepljenju i zakonu

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u četvrtak kako Vlada prelazi na novi pristup u kampanji vezano za cijepljenje, a to su, među ostalim, obvezna predavanja i edukacija za sve osobe u zdravstvenom sustavu. Dodao je i da će se produljiti trajanje COVID potvrda na 10 mjeseci, umjesto dosadašnjih šest.

Naručeno je više od 18 milijuna doza cjepiva do kraja 2023., poručio je također i dodao kako nema bojazni da će cjepivo propasti, ali ako se nastavi loš trend cijepljenja – onda i to dolazi u obzir. 

Ministar je dodao i kako u ovom trenutku ne razmišljaju o uvođenju obveznog cijepljenja, iako je takav zakon u pripremi.

– Zakon koji definira obvezno cijepljenje vrlo je jednostavan, samo treba dodati novi članak koji se odnosi na novu bolest uz već postojećih 11, zaključio je ministar Beroš.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas preminulo je 8 226 osoba zaraženih koronavirusom, priopćio je Stožer.

Polemike oko COVID potvrda traju i dalje:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Marko Milić: Ohrabrujući rast broja cijepljenih posljednjih dana

Nakon usporenijeg rasta broja cijepljenih (2 – 4 tisuće dnevno) proteklih tjedana, ohrabrujući rast posljednjih dana, objavio je na Twitteru Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

“Prekjučer je novocijepljenih bilo 7.323, jučer 8.478, a utrošeno je 27.856 doza. Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti. Doze su osigurane, svi se mogu cijepiti danas!” napisao je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ŠTA DA ČESTITAM KAD ME NISU ZVALI?: Lepa Lukić nije znala da Brena i Saša prodali Grand

Kad papa ode u bolnicu: Velika je razlika u onome što su učinili papa Franjo i Ivan Pavao II / Bljesak.info