in

Uhićenja obilježila prvih 30 dana vlasti Tomaševića

Slatka-Tajna.Eu
Prvih 30 dana zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Prvih 30 dana zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Foto: Dnevnik / HRT

Prije točno mjesec dana Tomislav Tomašević sjeo je u fotelju zagrebačkoga gradonačelnika. Nakon dva desetljeća vladavine Milana Bandića i njegove administracije dočekali su ga ozbiljni izazovi. 

– U prvih mjesec dana bilo je brzih i odlučnih poteza, bilo je oklijevanja no bilo je i odluka koje su se mogle prije donijeti. Ono čega nije bilo u svakom slučaju, nije bilo vremena za odmor, rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a novinar HRT-a Borko Brunović o prvih 30 dana vlasti Tomaševića.

– Već na početku dočekao ga je vrući krumpir, minus od 305 milijuna kuna u Zagrebačkom holdingu, ali i pročelnici koji su mu poručili da neće dati ostavke i da neće staviti mandat na raspolaganje. Nakon razgovora s njima u slijedila su i prva imenovanja u Zagrebačkom holdingu i tu je došlo do prvih kritika u javnosti s obzirom na to da je dio Uprave i Nadzornog odbora imenovao bez javnog natječaja i bez Zagrebačke skupštine. Na taj način prekršio je jedno od svojih predizbornih obećanja, ali zaradio i pokretanje postupka pred povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa. Tomašević je poručio da je to morao napraviti zbog hitnosti i da će buduća imenovanja biti kroz javne natječaje, javio je Brunović.

– U svakom slučaju bilo je tu poteza koji su dočekani s odobravanjem poput ukidanja natječaja za nabavku luksuznih vozila. Prvih 30 dana, rekao bih, ipak su obilježila velika i spektakularna uhićenja bliskih suradnika bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, tu su bili pročelnici, tu je bila pročelnica gradske službe gradonačelnika, dodao je.

– Ono što je zanimljivo da je gradonačelnik Tomašević poručio da će ići novim smjerom da će ići u nove promjene. No posve je jasno nakon svih tih uhićenja da do promjena i novog smjera ne može doći sa starim kadrovima. Ono to smo čuli proteklih dana je da će do velike reorganizacije gradske uprave doći sredinom mjeseca, ukidat će se neki uredi, neki će se spajati. Koje će konkretne pročelnike ukinuti, odnosno koji će ostati bez svojih pozicija za sada nije poznato. No ono što znamo je da će mnogi biti nezadovoljni. U svakom slučaju očekuje nas burno ljeto i intenzivno razdoblje, javio je Brunović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Preustroj ide sad na sjednicu, dakle prijedlog Odluke će ići na prvu radnu Skupštinu i nakon toga će se ta odluka početi provoditi. Naravno bit će potrebno odraditi određene predradnje tehničke naravi kako bi se uredi spojili. Bit će između 16 ili 17 maksimalno, između 15 i 17, ali sad ih ima 27, dakle značajno smanjenje. Zato i kažem bit će potrebno određene predradnje napraviti jer se radi o velikom zahvatu, rekla je Sandra Benčić iz Možemo! o reorganizaciji gradske uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju Općine Ilijaš

NAKON PANDEMIJE PRAVIM TURNEJU ŽIVOTA: Dino Merlin naporno radi