in

Vježbom sa štapom ojačajte centralne mišiće trupa

Slatka-Tajna.Eu

Svakodnevno radimo veliki broj pokreta aktivirajući centralne mišićne strukture trupa, a sve aktivnosti predstavljaju određene zahtjeve za naše tijelo (vježbanje, obavljanje raznih zadataka na poslu, sjedenje, stajanje, nošenje određenog tereta).

Učenje kako pravilno da držimo tijelo i kako da stabilizujemo kičmeni stub može puno da nam olakša svakodnevne aktivnosti, da smanji rizik od povreda i da nam pruži osjećaj snage i samopouzdanja – nije važno da li radimo u bašti, dižemo veliko opterećenje ili nosimo dijete. A upravo snaga dubokih centralnih mišića trupa i donjeg dijela leđa nam omogućava da svakodnevne obaveze izvršavamo s lakoćom i bezbjedno.

Uvrstite vježbu sa fotografije u vaš trening kako biste dodatno ojačali centralne mišiće trupa. Umjesto štapa možete koristiti bilo koji drugi rekvizit koji može da zamijeni štap (drška džogera, metla, prut koji uberete u prirodi, peškir i slično).

Preko ljeta, dok su visoke temperature i dok je sparno, napolju radite trening rano ujutru ili u klimatizovanim prostorijama, iskoristite šetnju šumom da uradite desetak-petnaestak vježbi.

Izvođenje

Radite vježbu u tri serije sa obje noge (15, 13 i 10 ponavljanja).

Obratite pažnju na stabilnost trupa i kukova. Podižete nogu tako što vučete koljeno nagore aktivirajući mišiće stomaka i zadnjice. Ruke protežite ka podu i dok podižete nogu naprijed, ruke se blago pomjeraju ka nazad.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovo je još jedna vježba koju možete raditi bilo gdje i koja će doprinijeti higijeni vaše kičme.

I ne zaboravite da hidrirate vaše tijelo unoseći dovoljnu količinu vode koja odgovara vašoj visini i težini (30 ml po jednom kilogramu tjelesne mase).


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nova serija Sony Bluetooth zvučnika

KO POBIJEDI U OVOJ IGRI OSVAJA IPHONE 12