in

Održan drugi dan takmičenja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama

Slatka-Tajna.Eu

Drugog takmičarskog dana na ICF Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na divljim vodama vozile su se trke u sprintu na lokalitetu “Stari milin“ u Banjaluci.

Kod muškaraca u discpilinama K1, C1 i C2, dok su dame nastupile u disciplinama K1 i C1.

U disciplini K1 za kajakaše zlatnu medalju osvojio je Maksim Rišar (Belgija), srebra se domogao Anže Urankar (Slovenija) dok je bronzu, kao i prvog dana, osvojio Nejc Znidarčič (Slovenija).

Kod dama, u disciplini K1, drugog dana, najbrža je bila Polin Freslon (Francuska), drugoplasirana je završila Ana Šteblaj (Slovenija) dok je treće mjesto zauzela Cecilija Panato (Italija)

U disciplini C1 za muškarce, u finalnoj trci, najbrže vrijeme imao je Nikola Sator (Francuska), drugoplasirani je bio Kventin Dezer (Francuska), dok je na trećem mjestu završio Vladimir Slanina (Češka Republika).

U disciplini C1 za dame identičan poredak kao i prvog dana. Svoju drugu zlatnu medalju osvojila je Cecilija Panato (Italija), do srebra je stigla Elza Gober (Francuska), a bronzu je osvojila Laura Fonten (Francuska).

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuU disciplini C2 za muškarce, kajakaši iz Francuske ponovo su podijelili medalje, ali su zamijenili mjesta na podijumu. Pjer Trubadi i Hju More osvojili su zlatnu medalju, do srebra su stigli Stefan Santamarija i Kventin Dazer (Francuska), dok su broznane medalje osvojili Nikolas Sator i Anselin Goržoa (Francuska).

Od kajakaša Vrbasa, koji brane boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas su veslali Dušan Mačkić, Anes Šudić i Goran Valentić koji su trku u disciplini K1 završili u polufinalu, dok je kod dama identičan rezultat u disciplini K1 ostvarila Ivana Valetnić koja je zajedno sa Andreom Gajić vozila i trku u disciplini C2.

U nedjelju, 4. jula, posljednjeg dana takmičenja, na programu je spust trka, koja će se voziti do tvrđave Kastel, a takmičarski program počinje u 11 sati.

Svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama biće održana u nedjelju, 4. jula sa početkom u 18 sati.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Novi ljetni hit: Muške bokserice u ženskim stilskim formulama

TRESE SE CIJELA ESTRADA: Zaratile “Hurricane” i Milica Pavlović?