in

Završena manifestacija “12. Dani BHAAAS u BiH”

Slatka-Tajna.Eu

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), najveća organizacija naučne dijaspore iz BiH, i ove godine organizovala je jedan od najvećih naučnih skupova u regionu, 12. Dane BHAAAS u BiH, koji su održani od 24. do 27. juna 2021. godine u Mostaru.

Kroz 26 simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, svoje radove predstavilo je  preko 300 eminentnih naučnika, doktora i profesora iz 20 zemalja.

U okviru konferencije posebna pažnja je posvećena studentima, diplomcima i postdiplomcima i njihovom profesionalnom razvoju.

Predsjednica organizacije, dr. Mahira Tanović, na svečanom otvaranju manifestacije izrazila je zadovoljstvo što se “12. Dani BHAAAS u BiH” održavaju u njenom rodnom Mostaru. BHAAAS je osnovan 2007. godine i za manje od 15 godina smo postali jedna od većih naučnih organizacija na Balkanu, koja uključuje mnoge eksperte iz različitih grana medicine, inženjeringa, kulture, umjetnosti, humanističkih nauka i poslovnog sektora“, kazala je Tanović.

Tokom manifestacije svečano je promivirana Monografija BHAAAS-a.
koja sadrži aktivnosti i djelovanje BHAAAS od njenog začetka u oktobru 2007. godine, u gradu Charlotte u Sjevernoj Karolini u SAD, pa do virtualnog sastanka preko Zoom-a koji je održan u gradu San Diego u Kaliforniji u oktobru 2020. godine.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, redovno podržava godišnje skupove Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti (BHAAAS) kroz grant sredstva i u drugim oblicima.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA PREUZEO NAGRADU! Mahir Mulalić dobio automobil, njegovoj sreći nema kraja: Mariju ću PRVU PROVOZATI!

Zašto je dobro jesti lubenicu