in

Mlijeko i soda bikarbona čine stopala mekima i lijepima

Slatka-Tajna.Eu

Već smo odavno uskočile u sandale ili japanke i pokazale svoja stopala svijetu… A ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika vjerovatnost da je njihova koža u proljeće bila gruba, suha i tvrda, pukotine na petama i općenito, dojam i nije za čistu peticu. Možda za prvo otkrivanje svoja stopala počastimo profesionalnom pedikurom, ali često to nije dovoljno da “izdrže” cijelo ljeto. Pedikuru treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće – stoga se prepeoručuje ovaj jednostavan, a učinkovit ‘recept’.  Mnogi se kunu u ovaj ‘lijek’ za stopala, a sastoji se od dva sastojka koja obično uvijek imamo kod kuće.

Potrebno vam je:

2-4 šoljice mlijeka

šaka sode bikarbone

veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obje noge)

1. Zagrijte mlijeko, pazite da ne bude prevruće. Možeš koristiti dvije do četiria šlice, ovisno o veličini lavora, koliko su vam velika stopala i koliko imaš mlijeka kod kuće.

2. Ulijte mlijeko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala istovremeno stanu u njega i mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tekućinu.

3. Namačite prste u mlijeku oko pet minuta, a potom uzmi soda bikarbonu. Lagano pospite kupku.

4. Umiješajte sodu u mješavinu s pomoću stopala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


5. Dobro namočite kožu na dijelovima gdje je tvrđa ili deblja – osobito donji dio peta i područje ispod prstiju. Masirajte tekućinom ta područja – naravno, slobodno koristite i ruke ako je potrebno.

6. Nemojte zaboraviti namakati u tekućini i gornji dio stopala te zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tekućinom. To su dijelovi stopala koja se najviše vide kad nosite sandale ili japanke.

7. Kad ste dovoljno istrljali stopala, udobno se zavalite u naslonjač, uključite TV , dok se stopala fino namaču.

8. Operite noge toplom vodom i dobro ih posušite.  Odmah bi trebali primijetiti kako vaša stopala sada izgledaju njegovanije i pomlađeno! Ova kombinacija sastojaka djeluje jer se isti međusobno nadopunjuju. Mlijeko sadrži mliječnu kiselinu koja omekšava kožu. Soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suhu i grubu kožu kad se ista omekša.

Izvor:miss7

(Dž.S.)

 

The post Mlijeko i soda bikarbona čine stopala mekima i lijepima appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Dijelove Njemačke pogodilo strahovito nevrijeme, upućeno stotine poziva u pomoć, u Stuttgartu su vjetrovi skidali dijelove krovova

UO UIO usvojio koeficijente raspodjele za treći kvartal