in

Delta varijanta se širi: Više od 10 miliona Australaca pod restrikcijama

Slatka-Tajna.Eu

Australska država Queensland ponovno je u ponedjeljak uvela obavezno nošenje maski i ograničila okupljanja u kućama, uz pojačanu mjeru socijalne distance uvedenu u cijeloj zemlji, koja se bori s novim porastom broja zaraženih koronavirusom.

U najnaseljenijem australskom gradu Sydneyju za vikend je uveden lockdown, kao i u Darwinu na sjeveru zemlje, dok zdravstvene vlasti pokušavaju spriječiti širenje vrlo zarazne delta varijante virusa.

Broj novozaraženih

Sada je nekim oblikom lockdowna ili restrikcija obuhvaćeno više od 10 milijuna Australaca, odnosno dvije petine stanovništva.

Australsko vijeće za nacionalnu sigurnost trebalo bi u ponedjeljak održati hitan sastanak zbog sve većeg broja novozaraženih u cijeloj zemlji.

U Queenslandu su vlasti pozvale stanovnike nekoliko regija, uključujući i glavnoga grada te države Brisbanea, da nose maske, još i prije nego što je propis stupio na snagu u ponoć na ponedjeljak.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Nošenje maske

Sydney je u nedjelju ušao u dvotjedno potpuno zatvaranje kako bi se suzbilo širenje vrlo zarazne delta varijante virusa, a u Zapadnoj Australiji ponovno je uvedena obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima te su na tri dana ograničena druženja u kućama i okupljanja na otvorenom u glavnome gradu te države Perthu.

Australija je do sada bila mnogo uspješnija od drugih razvijenih zemalja u sprječavanju širenja koronavirusa te je zabilježila samo 30.450 slučajeva i 910 umrlih.

Zatvaranja, socijalna distanca i brzo pronalaženje kontakata pridonijeli su uspjehu te zemlje u dosadašnjem suzbijanju širenja zaraze, ali delta varijanta virusa alarmirala je zdravstvene vlasti te zemlje.

Oznake

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Isak Šabanović otkrio da li je razočaran što nije pobijedio i o tome što uzima 2.500€ po nastupu!

Nole u lovu na 20. grend slem