in

NOVICA ZDRAVKOVIĆ PREMINUO NAKON DUGE BOLESTI: Toma ga je do kraja života varao

Slatka-Tajna.Eu

Novica Zdravković preminuo je prošle sedmice u KBC Zvezdara u Beogradu. On je skoro dvije decenije vodio bitku sa opakom bolešću – kancerom bešike.

Novica je prije tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je tada govorio, beskrajno vjerovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

Pjevač je svojevremeno pričao da je bio u svađi sa svojim bratom, legendarnim Tomom Zdravkovićem.

Naime, Toma Zdravković je nakon smrti ostavio iza sebe svoju ženu i svog brata, Novicu, kojeg je Toma izdigao u Beogradu, ali njegova sreća što se probio u velikom gradu bila je kratkog daha.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Novicine pjesme postale su neki od najvećih Tominih hitova, nakon što je legendarni pjevač bratove pjesme potpisao kao svoje, a ovako je Novica svojevremeno pričao o tome.

-Toma je tražio od mene da zovem advokate, stalno mi je to tražio jer je napravio nešto zbog čega je osjećao sebe toliko grješnim i zbog čega ga je savjest ubijala. On nije mogao da kaže zbog čega traži advokata, a meni se nije dalo da ga pitam zašto, ali sam znao… Trebalo je barem na samrti da mi kaže, mjesec dana nije mogao da umre jer ga je savjest ubijala, ali eto. Čovjek je bio sav pojeden jer nije mogao da kaže: “To sam uradio. Moje pjesme su bile ‘Ispod palme na obali mora’ i druge”, međutim, Toma je rekao ovima iz Jugotona: “Šaljite to na moj račun, ja ću to bratu da dam”. Nikad mi to nije pomenuo, ja sam to sve znao. Eto šta je savjest, da li je to vrijedno svega? Meni pare nikada nisu bile bitne, nema veze, Toma bi pare svakako prokockao, ja bih mu i dao. Nikada nisam saznao zašto mi nije to rekao. Mene je on stvorio u Beogradu, napravio me i sada ja posijle svega treba da ga pitam zašto si to učinio… Toma je bio umjetnik, bio je lucidan, ljudi koji su takvi prave i glupe greške. Ne znam što je Goca uzela njegov grijeh na sebe… Moj brat je bio težak čovjek, ali za mene je bio više nego brat iako je bio dobar za sve, ali u kući je bio despot – objasnio je tada Novica.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Otvoren međunarodni plivački miting “Borac TeleGroup Grand Challenge”

Business velikani:Kako je Luxottica postala najveće ime u proizvodnji naočala