in

U Rijeci obilježen Svjetski dan izbjeglica

Slatka-Tajna.Eu

Danas je Svjetski dan izbjeglica. Prema UNHCR-u, u svijetu ih je krajem prošle godine bilo više od 82 milijuna. Svjetski dan izbjeglica obilježila je i Međunarodna humanitarna organizacija Isusovačke službe za izbjeglice u Rijeci. 

Osim molitvama i svetom misom, svoj će rad predstaviti organiziranjem interkulturnog susreta na kojem će Riječani moći upoznati osobe iz Irana, Pakistana i Sirije koje su u Hrvatskoj pronašle sigurnost. Izvedena je i kazališna predstava s temom tolerancije, prihvaćanja, ljubavi i mira.

– UNHCR govori o broju od 1,5 milijuna kojima je potrebna pomoć i najjednostavnije, najlogičniji, najzakonitiji način je jednostavno omogućiti im da dođu u zemlju u kojoj mogu imati dostojanstven život. Hrvatska je vjerujem zemlja koja je za to sposobna, za to otvorena i za početak ćemo učiniti taj korak, vjerojatno dvije obitelji iz Libanona, rekao je Stanko Perica, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

TAMARA DRAGIĆ U MOSTARU I SARAJEVU: Pokazala svoju tajnu ljubav

NADA TOPČAGIĆ OGORČENA NA SAŠU POPOVIĆA: Sve je ugasio, nemamo gdje da se predstavimo