in

Preminuo Đampiero Boniperti, počasni predsjednik Juventusa

Slatka-Tajna.Eu

Đampiero Boniperti počasni predsjednik Juventusa i legenda ovog kluba preminuo je u 93. godini od srčanog udara, a tu informaciju objavio je torinski klub na svojoj službenoj stranici.

Boniperti je cijelu karijeru proveo u crno-bijelom dresu i za Juventus je igrao od 1950. do 1961. godine, a osvojio je pet naslova prvaka i dva Kupa Italije. Ukupno je odigrao 443 meča za Juventus i postigao 178 pogodaka.

Takođe, nastupao je i za reprezentaciju Italije za koju je upisao 38 nastupa u kojima je postigao osam pogodaka, a mediji s Apenina navode da će sahrana po nalogu porodice biti održana privatno i bez prisustva medija i navijača.

“Emocija koju svi trenutno osjećamo nas neće zaustaviti da mislimo na tebe i na sve ono što si uradio. Uvijek ćeš biti dio Juventusa, neizbrisiva figura koja od danas prelazi u sjećanje”, poručili su na zvaničnoj stranici Stare dame, prenosi klix.ba.

Posljednjih 15 godina Boniperti je bio počasni predsjednik kluba, a on je jedan od velikana kluba koji je uvijek slijedio slogan da se jedino pobjeda računa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U klub je stigao sa 17 godina, a funkciju predsjednika obavljao je od 1971. do 1990. godine, da bi do 1994. godine radio kao glavni čovjek sportskog sektora.

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Business literatura:Bitcoin standard – Business Magazine

Mirka Vasiljević više neće da trpi Vujadinove noćne izlaske! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus