in

Mozzart podržao tradicionalni turnir u malom fudbalu “Zabrđe 2021”

Slatka-Tajna.Eu

Grupa entuzijasta i ljubitelja fudbala već devetu godinu zaredom organizuje tradicionalni turnir u malom fudbalu “Zabrđe 2021”. Turnir od 2019. godine ima memorijalni karakter u čast njegovog utemeljivača Dejana Kršića Krše koji je nastradao godinu ranije.

Upravo zbog uspomene na njega, organizatori se trude da nastave tradiciju malog fudbala u mjesnoj zajednici Zabrđe, a ove godine podršku im je, kroz sponzorstvo, pružila i kompanija Mozzart.

“Moja i ideja nekoliko Kršinih drugara je bila da nastavimo tradiciju ovog turnira. Imamo malu pomoć lokalne zajednice, ali bez podrške sponzora bilo bi nemoguće organizovati turnir. Cilj nam je samo da se turnir ne ugasi i zato veoma cijenimo ovaj Mozzartov gest”, kaže organizator turnira Dejan Kršić, koji je ujedno imenjak i rođak utemeljivača turnira.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Po osnivanju, turnir je okupljao oko 15-16 ekipa, a posljednih godina ih bude i duplo više. Među ekipama ima i rekreativaca i profesionalnih klubova. Ove godine za učešće su se prijavila 24 tima, a titulu najboljeg odnio je Klub malog fudbala Jošavka.

“Drago nam je što postoje pojednici i ekipe koji se malim fudbalom bave iz čistog entuzijazma i ljubavi prema tom sportu. Među njima su i učesnici turnira “Zabrđe 2021″, koji za njih ima posebno značenje, pa smo im, sa zadovoljstvom, bili sponzor u želji da nastave započetu tradiciju”, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta Selma Salkanović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Business literatura:Budi sam svoj mentor

Više nisam sa Marinom! Darko Lazić se pomirio sa sudbinom, konačno priznao ga je vjerenica ostavila!