in

Brazilci uvode revolucionarnu promjenu u fudbal

Slatka-Tajna.Eu

U novijoj eri fudbala gotovo svakodnevno stižu prijedlozi za promjene pravila same fudbalske igre.

Brazilci, koji se smatraju “najfudbalskijom zemljom”, otišli su korak dalje i donose revolucionarnu promjenu u vezi s trenerima.

Naime, tamošnji klubovi izglasali su prijedlog Fudbalskog saveza Brazila kojim se klubovima ograničava broj trenera koje smiju da promijene u toku jedne sezone.

Prema njemu, brazilski timovi mogli bi da otpuste samo jednog trenera u toku prvenstva, a i treneri imaju samo jednom pravo da daju otkaz.

U praksi to izgleda ovako: ako klub otpusti trenera, do kraja sezone ekipu će moći da vodi samo zaposleni član stručnog štaba koji je u njemu najmanje šest mjeseci.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukoliko sam trenera podnese ostavku, klub ima pravo da dovede zamjenu, dok odlazeći trener više nema pravo da preuzima neki drugi tim.

Za ovaj prijedlog je glasalo 11 klubova, a protiv je bilo njih devet.

“Na ovaj način želimo da zaštitimo trenere i uvedemo mir u naš fudbal. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom fudbalu”, rekao je predsjednik Brazilskog fudbalskog Saveza Rožerio Kaboklo.

(B92)


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vrijedna donacija m:tel-a Klinici za dječije bolesti

ZBOG SVEGA ŠTO JE SAZNALA: Hana Rodić više nije u vezi