in

U RS raste naplata doprinosa, pada naplata direktnih poreza

Slatka-Tajna.Eu

Poreska uprava RS u februaru je prikupila ukupno 219,2 miliona KM, što je za 5,9 miliona KM ili tri posto više nego u istom mjesecu prethodne godine, uz povećanje naplate u gotovo svim segmentima javih prihoda.

Naplata doprinosa iznosila je 141,9 miliona KM, za 6,5 miliona KM ili pet posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Za Fond PIO naplaćeno je 80,9 miliona maraka ili četiri posto više, dok je za Fond zdravstvenog osiguranja naplaćen 51,1 milion KM, što je za šest posto više u odnosu na uporedni period. Rast je zabilježen i kod naplate prihoda po osnovu doprinosa za Fond dječije zaštite – za šest posto, i Zavod za zapošljavanje – pet odsto.

Naplata direktnih poreza iznosila je 38,1 milion KM, što je za 2,8 miliona KM manje nego u istom mjesecu prošle godine, a najveći rast naplate u ovom segmentu prihoda ostvaren je kod poreza na dohodak, koji je naplaćen u iznosu od 16,9 miliona KM, što je za 1,2 miliona KM ili osam posto više nego u februaru prošle godine.

Rast naplate zabilježen je i kod poreza na nepokretnosti, koji je naplaćen u iznosu od 1,1 milion maraka, što predstavlja povećanje naplate od 61 posto, kao i kod poreza na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koji je naplaćen u iznosu od 1,2 miliona KM ili za jedan posto više.

Porez na dobit je naplaćen u iznosu od 18,9 miliona KM, što je za 4,5 miliona KM manje nego u uporednom periodu.

Kod ostalih javnih prihoda, u februaru je ostvarena naplata od 39,2 miliona KM, što je povećanje za 2,4 miliona maraka ili šest posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Takse i naknade su naplaćene u iznosu od 22,9 miliona maraka ili osam posto manje, dok je po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću naplaćen ukupno 5,1 milion maraka ili devet procenata više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Rast naplate zabilježen je i kod kazni i to za 34 posto, a naplata te vrste javnog prihoda iznosila je 2,2 miliona KM.

Naplata prihoda po osnovu koncesionih naknada iznosila je 6,3 miliona KM, što je povećanje za 3,3 miliona maraka u odnosu na februar prošle godine.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

VJENČANJE ĆE BITI GLAMUROZNO: Ženi se Knez

RADA MANOJLOVIĆ O RASKIDU S MILANOM STANKOVIĆEM: Svađali smo se