in

Vlada KS najavila tužbe protiv odgovornih za propast GRAS-a

Slatka-Tajna.Eu

“Sporazum o rješavanju problema u poslovanju preduzeća GRAS, Vlada  je potpisala u oktobru prošle godine i u potpunosti ga je ispoštovala. Međutim, to nije učinilo preduzeće GRAS, koje je bilo drugi potpisnik”, navodi se u Vladinom saopćenju, uz napomenu da je na današnjem sastanku “posebno ukazano na ogromne propuste u poslovanju GRAS-a”, zbog čega će se, prema riječima ministra Štete, pokrenuti brojne krivične prijave kako bi odgovarali svi oni koji su za to krivi.

“Spomenutim sporzaumom, Uprava i Sindikat GRAS-a obavezali su se pristati na bezuslovno provođenje restrukturiranja preduzeća, kroz smanjenje broja zaposlenih i usvajanje optimalne organizacione strukture, u skladu s preporukama studija o restrukturiranju preduzeća”, napomenuo je Šteta.

Dug GRAS-a prema Upravi za indirektno oporezivanje iznosi 33 miliona KM, prema Poreznoj upravi FBiH 92 miliona KM, ne računajući iznos kamata u još tolikom iznosu. Dug prema radnicima koji su tužili preduzeće iznose više od 50 miliona KM.

Prema informacijama koje je iznio vršilac dužnosti direktora GRAS-a Senad Mujagić, advokat radnika nije podržao zahtjev Uprave za odgodu blokade računa, zbog koje je “nemoguće isplatiti radnicima redovne plate i obaveze prema dobavljačima poput Elektrodistribucije”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Malo ko zna njihovu ljubavnu priču! Tijana Ajfon bila vjerena za šefa obezbjeđenja Velje Nevolje, prolila je teške suze zbog Mikse

Članovi APK “Zrinjski” posjetili Planinicu / Bljesak.info