in

Bin Salman odobrio operaciju protiv Khashoggija

Slatka-Tajna.Eu

Američka Nacionalna obavještajna agencija objavila je izvješće u kojem optužuje saudijskog prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana da je odobrio operaciju kako bi se novinara Jamala Khashoggija- uhvatilo ili ubilo.

Khashoggi, koji je imao dozvolu boravka u SAD-u, a u kolumnama za Washington Post oštro kritizirao Bin Salmana – ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Njegovo je tijelo navodno raskomadano.

– Saudijska Arabija ostaje strateški partner u regiji. Kao prijatelji, moramo imati dovoljno hrabrosti da iskreno razgovaramo i razjasnimo našu zabrinutost o vladavini zakona i ljudskih prava. Važno je da imamo mogućnost nastaviti biti iskreni u razgovorima o tome kako bi naš odnos u budućnosti trebao izgledati, rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.

Saudijska Arabija u potpunosti je odbacila američko izvješće.

– Vlada Saudijske Arabije u potpunosti odbacuje lažne i štetne zaključke sadržane u izvješću koje se tiče vodstva Kraljevstva i ne može ih prihvatiti ni u kom slučaju. Američko izvješće sadrži pogrešne zaključke i informacije, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KORONA JE PODMUKAO I OPASAN VIRUS: Rambo Amadeus napustio bolnicu

U HNŽ-u za dva dana izrečene kazne u iznosu od 69.600 KM / Bljesak.info