in

OTIŠAO JE JEDAN OD NAJBOLJIH: Nakon odlaska Đorđa Balašević ostala je praznina

Slatka-Tajna.Eu

Ne volim februar, ni bijele zimske vragove. U svakom snijegu vidim iste tragove. Tragove velikih stopa, broj 40 i ko zna, kako u nezaborav odlaze – otpjevao je Merlin Đoletov hit promenivši neke riječi u stihovima.

Zatečen sam viješću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čovjeka i umjetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pjesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina. Ovo je bolan udarac. Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svijetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti Đole za sve – reko je Čola.

Još jedan velikan i idol mog djetinjstva nas je napustio. Ali legende nikada ne umiru – napisala je pjevačica. Dragana Mirković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Nismo se poznavali… Ali, za sve što je uradio, kao i za sve što dugo, dugo, bilo ko drugi neće… Kapa dole!- napisao je Joksimović uz Balaševićevu fotografiju.

– Veliki, legendarni… Takvi kao ti ne umiru- napisala je Karleuša na Instagramu.

-Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i ‘Provincijalka’ i ‘Devojka sa čardaš nogama’. Sve žene su čekale bas takvog, iz tih pjesama… i bio si takav. Ne znam kako se oprostiti…Otišao je stražar dubljeg smisla.Voli te tvoja Marija- poručila je Severina.

 

-Jednostavno ću da zašutim.Laka ti crna zemlja- poručio je Halid Bešlić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MOL 2020. završio s gubitkom od 44,43 miliona eura

Saveza dopunskih škola BiH: Sačuvati škole i dopunsku nastavu na bosanskom jeziku