in

Više od 50 porodica, svako na svoj način, dijelom “Kladanj Meet Up”-a

Slatka-Tajna.Eu

Prije nekoliko dana, tačnije 11. februara ove godine održan je peti „Kladanj Meet Up“, virtuelni sastanak koji već mjesecima na jednom mjestu okuplja kladanjske iseljenike.

U okviru ovog projekta, prema riječima predstavnice i-platforme koja je i najzaslužnija za uspješnost i kontinuitet ovih susreta, gospođe Dalide Karabdić, do sada je kontaktirano preko pedeset porodica porijeklom iz Kladnja, a koje žive širom svijeta i žele biti dijelom ove priče. Također, zahvaljujući stalnim učesnicima, ovaj projekat, osim jednomjesečnih, iznjedrio je i višemjesečne susrete radnih grupa čiji članovi redovno rade na unapređenju sportskih aktivnosti u Kladnju, zatim razmišljaju kako pospješiti život mlađe populacije, ali i kako pružiti podstrek za razvijanje malih biznisa u ovoj općini.

Osim, već spomenutih, redovnih učesnika „Meet Up“-a, i ovaj put je primjećen porast novozainteresiranih Kladnjaka za navedeni projekat. S tim u vezi, protekli četvrtak svojim prisustvom obradovala nas je gospođa Azra Čerimagić, trenutno nastanjena u Švedskoj, te gospoda Anes Gogić i Mehmed Krekić. Ipak, posebno nas raduje sve veći broj mladih koji se trude dati svoj doprinos razvoju Općine. Jedna od takvih svakako je i Selma Avdibegović, srednjoškolka koja već sada govori tri strana jezika i svoje vršnjake podučava istim. No, osim toga, Selma se zalaže i za očuvanje kulture u svojoj životnoj sredini, te predlaže organiziranje radionica koje bi promovirale očuvanje pismenosti u Kladnju.

Također, veliku čast ukazao nam je i naš, već sada možemo reći, pouzdani partner i prijatelj, gospodin Kemo Sarač, pomoćnik ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH koji je, ovim putem, javno čestitao uposlenicima i-platforme na sprovođenju brojnih aktivnosti i uopće na umrežavanju, dok je gospodin Jusuf Čavkunović, načelnik Općine Kladanj, iako ovaj put spriječen da prisustvuje našim druženjima, također na našu adresu uputio riječi podrške i brojne pohvale.

Pored već spomenutog redovnog sastajanja radnih grupa, na održanom „Meet Up“-u govorilo se i o djelovanju Udruženja „Žena ženi“. Gospođa Dragana Čaušević, predstavnica ovog Udruženja kazala je da je podrška koju članice Udruženja osjećaju od svih učesnika „Kladanj Meet Up“-a itekako motivirajuća za njih, ali i za njihov svakodnevni rad. Naime, do sada su članice Udruženja uspjele napraviti i prodati preko 80 raznosvrsnih paketa koji su sačinjeni, pretežno, od prehrambenih proizvoda te im je sama ta činjenica omogućila i skromnu finansijsku korist. A, da se dobar glas daleko čuje dokaz je i povećanje broja članica Udruženja, te je, s tim u vezi, bitno naglasiti da se sa 53, broj članica Udruženja „Žena ženi“ povećao na 80. Iskreno se nadamo da će ovaj broj i dalje rasti, te da će Udruženje uskoro ispuniti brojne zacrtane ciljeve.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Proteklog četvrtka govorilo se i o Akcionom planu koji je u razradi, a trenutno je sadržan od velikog broja projektnih ideja, kategorija, ciljnih grupa, nosioca implementacije, rokova i slično. O potencijalnoj realizaciji spomenutih ideja razgovarat će se i na budućim susretima kada Akcioni plan bude i finaliziran.

Idući susret kladanjske dijaspore zakazan je za 11. Mart.

Preuzeto: i-platform.ch


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Gledatelji se vraćaju na tribine Australian Opena / Bljesak.info

Mršavljenje bez dijete, kako izgubiti kilograme bez rigoroznih dijeta