in

Potresna poruka kćerke Šabana Šaulića: Prošle su dvije godine od smrti kralja narodne muzike, smogla je snage da napiše samo jednu riječ

Prije dvije godine kralj narodne muzike Šaban Šaulić stradao je u saobraćajnoj nesreći u gradu Bilefeldu, u sjeverozapadnom dijelu Njemačke.

Porodica Šaulić ni poslije dvije godine ne može da se pomiri da je otišao iz njihovih života. Kćerka Ilda Šaulić je na Instagramu na godišnjicu očeve smrti postavila njihovu zajedničku fotografiju uz samo jednu riječ: „Nedostaješ“.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Njemačku prije dvije godine ima je nastup u Bilefeldu. U Njemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vrijeme bio nasmijan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Sa koleginicom Teom Tairović, Šaban je počeo svoj posljednji nastup riječima: “Jamo, pali, idemo!”. “Odlaziš, odlaziš”, bile su riječi pjesme koju je prvu zapjevao ne sluteći koliko u tim riječima ima tragične simbolike.

Poslije nastupa, pjevač je sa svojom ekipom otišao u hotel kako bi odmorio nekoliko sati prije leta nazad za Srbiju. Kako je ispričao pjevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6.15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pjevač je bio nervozan i zamjerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Na dionici puta u okolini Bilefelda, kod mjesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kojem se nalazio pjevač naletio je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! “Seat” se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuTurčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na sat. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke Mazda, koji nije u njegovom vlasništvu.

I Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usljed teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživjeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi.

Šaban je na vječni počinak ispraćen pjesmom “Ne plači dušo”, koju su odsvirali harmonikaši. Veliki broj Šabanovih kolega prisustvovao je posljednjem ispraćaju kralja narodne muzike, a na sahrani se pojavio i njegov vanbračni sin Robert.

Podijeli

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

WHO: Odobrena hitna uporaba cjepiva AstraZeneca / Bljesak.info

Hranjiva krema od devinog mlijeka