in

Facebook namjerava razviti vlastiti pametni sat

Slatka-Tajna.Eu
Do sada im je to donekle uspjelo tek s akvizicijom u obliku Oculusa, dok drugi proizvodi poput pametnog ekrana Portal ili nekada davno planiranog pametnog telefona nikada nisu doživjeli komercijalni uspjeh. Facebookov pametni sat nije toliko iznenađenje budući da je ova kompanija imala namjeru preuzeti proizvođača nosivih sportskih uređaja Fitbit, prije nego ga je kupio Google.

Sada u Facebooku planiraju izraditi vlastiti proizvod, navodno zasnovan na Androidu, a u njega bi trebala biti ugrađena i mogućnost povezivanja na mobilne mreže. Tako bi ovaj pametni sat imao mogućnost ostvarivanja poziva i spajanja na Internet. Međutim, Facebook paralelno radi i na svojem operacijskom sistemu, pa bi pametni sat mogao doći i s njihovim, potpuno neovisnim, OS-om.

Osnovne funkcije naglasak bi stavljale upravo na korištenje Facebooka i njegovih drugih servisa poput Messengera, te na aplikacije koje vode računa o zdravlju korisnika i praćenju tjelesnih aktivnosti.

Sve to imalo bi, dakako, i društvenu komponentu pa bi sat omogućavao usporedbe s prijateljima, takmičenja, zajednička vježbanja na daljinu ili virtualnu saradnju s trenerima. Prvi bi satovi iz ove serije na tržište trebali biti plasirani sljedeće godine, a već za 2023. planira se i druga generacija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ISAK ŠABANOVIĆ O „ZVEZDAMA GRANDA“: Plašim se da mi se slava ne obije o glavu

U Švedskoj me psiholog pitao koliko sam se puta pokušala ubiti