in

HRT: Koronavirus – najnovije informacije

Slatka-Tajna.Eu

U posljednja 24 sata zabilježeno je 759 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4903. Među njima je 2048 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 185 pacijenata. Preminule su 43 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 220982 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4446 preminulo, ukupno se oporavilo 211 633 osoba od toga 789 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 18 381 osoba. Do danas su ukupno testirane 1 087 992 osobe, od toga 7 074 u posljednja 24 sata.

➡️ Beroš: Realno moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana 
➡️ Markotić: Područja pogođena potresom jedan od prioriteta za cijepljenje 
➡️
Đikić: Naši brojevi danas najvjerojatnije ne pokazuju realnost

Danas u Hrvatsku stiže Modernino cjepivo Cijela pošiljka bit će upućena na prostor Sisačko-moslavačke županije. Od toga bi 1000 doza trebalo biti podijeljeno pripadnicima žurnih službi, a 2000 stanovništvu.

– Dolazi 3600 doza, sve ide za Sisačko-moslavačku županiju, samo će se neke žurne službe koje rade u toj županiji cijepiti u Zagrebu – izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

● Pet je osoba umrlo, a 77 novih je zaraženo koronavirusom u Karlovačkoj županiji. U sve tri bolnice u Karlovačkoj županiji bolnički se liječi 94 Covid-19 pozitivnih pacijenata, na respiratoru su tri pacijenta.

● Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 109, a broj potencijalno ozdravljenih 40.999. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 11 korisnika i osam djelatnika.

● U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle. U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 49 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je njih sedam na respiratoru. Na opservaciji je 25 pacijenata.

● Tri koronavirusom zaražene osobe su umrle, a novih je 18 zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata. Trenutno su 52 osobe hospitalizirane, dok je u samoizolaciji 537 osoba.

● U Dubrovačko-netretvanskoj županiji zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Oporavilo se 30 osoba, hospitalizirane su 32 osobe, pet pacijenata je na respiratoru.

● U Zagrebačkoj županiji evidentirano je 12 novooboljelih osoba od Covida-19 u posljednja 24 sata. Ozdravilo je 279 osoba, a trenutno aktivno 1155 slučaja.

● U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 43 osobe su oboljele od Covid-19 infekcije, a preminula je muška osoba starije životne dobi. U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 31 osoba, od kojih su dvije osobe na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 15 osoba.

● Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrle su dvije osobe s područja Osječko-baranjske županije, a 65 je novozaraženih. Na bolničkom liječenju nalazi se 127 zaraženih osoba od kojih su 23 na respiratoru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










● U Zadarskoj županiji 15 je novozaraženih osoba koronavirusom, od posljedica zaraze umro je 98-godišnjak. Na bolničkom liječenju je 54 bolesnika, od kojih je sedmero na respiratoru.

● U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testiran je 761 uzorak, a jedna osoba je umrla. U riječkoj bolnici liječe se 93 zaražene osobe, a pet pacijenata je na respiratoru.

● U Istarskoj županiji je potvrđeno 40 nova slučaja bolesti Covid-19. Izliječene su 22 osobe, a u samoizolaciji se nalazi 1139 osoba.

● U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan je 48 novooboljelih osoba od zarazne bolesti Covid-19.

● Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđena su 23 nova slučaja bolesti Covid-19. Aktivno je 172 slučaja, na bolničkom liječenju se nalazi 31 osoba.

➡ Britansko-švedska farmaceutska tvrtka AstraZeneca podnijela je Europskoj uniji zahtjev za odobrenje svog cjepiva, objavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Opširnije

➡ U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1860 novih zaraza koronavirusa, a od posljedica Covida-19 umrlo je 24 ljudi, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva, dok će premijer Janez Janša popodne iznijeti plan cijepljenja za prvih šest mjeseci ove godine. Opširnije
 
Rezultati kineske studije provedene u Wuhanu na više od 1700 pacijenata oboljelih od Covida-19 pokazali su da je čak 76 posto pacijenata patilo od najmanje jednog simptoma bolesti i šest mjeseci nakon infekcije. Opširnije

➡ Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa testiran je pozitivno na koronavirus, ali do sada nije pokazao simptome, priopćio je njegov ured. Opširnije

➡ Osim covida, broj oboljenja od zaraznih bolesti u Njemačkoj je pao za trećinu u odnosu na prijašnje godine. Između ožujka i kolovoza 2020. godine bilo je 140.000 manje zaraza drugim infektivnim bolestima, što je pad za 35 posto u odnosu na ista razdoblja u prethodnim godinama – objavio je Institut Roberta Kocha. Opširnije

➡ Više gorila u Safari parku zoološkog vrta San Diego u Kaliforniji zarazilo se koronavirusom, što je prvi poznati slučaj prijenosa tog virusa na velike majmune. Pretpostavlja se da je osam gorila zarazio virusom asimptomatski član osoblja, unatoč poštovanju strogih protokola biološke sigurnosti. Opširnije


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dino Ćorić i službeno u Borcu / Bljesak.info

ZAJEDNO SU JAČI: Žika Jakšić doveo bivšu suprugu u žiri