in

“Mi nećemo stati na putu naše borbe za Srebrenicu jer ona nije neka politička borba, već mnogo više od toga”

Slatka-Tajna.Eu

Bivši načelnik općine Srebrenice i predstavnik Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” Ćamil Duraković poručio je kako borba onih okupljenih oko Inicijative neće prestati sve dok Centralna izborna komisija (CIK) ne raspiše nove izbore u Srebrenici, te prečisti birački spisak i uskladi ga sa legitimnim biračima kako bi izbori bili pošteni.

Duraković je za Anadolu Agency govorio o novembarski lokalnim izborima, Inicijativi “Moja adresa: Srebrenica”, kao i o njegovoj nedavno objavljenoj knjizi “Srebrenica: Zaboravljeno obećanje”.

Duraković je kazao da je javnosti poznato da je bilo određenih privođenja i da CIK BiH provodi detaljnu istragu na osnovu koje očito postoje valjani razlozi da se ta institucija o izborima u Srebrenici treba očitovati naknadnom odlukom, baš kao i u slučaju Doboja.

“To znači da je sada na potezu CIK BiH koji bi u narednim danima trebao saopćiti odluku. Evo, čekali smo da se priča oko izbora u Mostaru završi i potvrđeni su tamošnji rezultati. Sada očekujemo da se donesu odluke i za Srebrenicu i Doboj.

“Mislim da bi to trebalo biti u narednim danima. Na osnovu te odluke ćemo i u Inicijativi Moja adresa: Srebrenica razmotriti dalje aktivnosti i to ovisno u kom će to smjeru ići, da li će odluka biti pozitivna u odnosu na naše pritužbe ili će biti negativna.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ono što sigurno znam je da mi nećemo stati na putu naše borbe za Srebrenicu jer ona nama nije samo neka politička borba u smislu dobijanja određenih političkih funkcija, nego je ona mnogo više od toga.

“To je jedna moralna bitka nas da sačuvamo dostojanstvo, kako grada, tako i onih koji tamo žive – kazao je Duraković.

On je istakao da postoje različiti pravni mehanizmi za nastavak borbe za poštene izbore u Srebrenici, uključujući i aktivnosti prema Apelacionom odjelu Suda BiH koje treba dati svoj krajnji sud na odluku CIK-a BiH.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Najmanje putnika na Sarajevskom aerodromu u posljednjih 20 godina

Entitetsko vakcinisanje u Bosni i Hercegovini