in

Porodicu Šaćirović za Novu godinu dobili udoban porodični dom

SANSKI MOST – Zahvaljujući dobrim ljudima, Mirvetu Šaćiroviću, njegovoj nevjenčanoj supruzi Hasibi Agić i trogodišnjem sinu Ismailu adaptiran je i preuređen porodični dom, te su tako dobili najljepši novogodišnji poklon.

Podsjećamo da smo početkom novembra prošle godine objavili priču o toj porodici u Sanskom Mostu koja je tada živjela u vrlo teškim uslovima, a zimu su čekali u nedovršenom potkrovlju kuće i na golom betonu.

Nosilac humanitarne akcije da im se pomogne bio je Socijalni fond “Berićet”, koji djeluje u sklopu Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most.

Prema riječima Senada Omića, predstavnika tog fonda, u vrlo kratkom periodu prikupljena je znatna materijalna pomoć te im je u potpunosti adaptiran prostor u kojem sada žive i borave.

“Uradili smo sve unutrašnje radove, uključujući i sanitarni čvor, a u svemu smo imali podršku naših građana, kao i nekoliko privrednih kolektiva. Svi su nesebično pomogli da se akcija uspješno provede do kraja. Također, osigurali smo i nabavku namještaja, pokućstva i električnih aparata, tako da je ovo sada jedan udoban porodični dom”, kazao je Omić za “Nezavisne”.

 Šaćirović je dobro poznat Sanjanima kao radišan čovjek, koji obavlja sezonske fizičke poslove, sakuplja staro željezo i druge stvari i na taj način ostvaruje sredstva neophodna za život obitelji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuMeđutim, stvari su se pogoršale nakon što je nedavno motornom pilom povrijedio nogu, zbog čega je trenutno spriječen da radi teže poslove, a time i da zarađuje za život porodice.

“Hvala svima koji su pomogli, ovo nisam mogao zamisliti ni u snu. Ljudi me dobro poznaju i znaju da zarađujem pošteno i sa svojih deset prstiju. Nisam od onih koji mole za pomoć, ali sam sticajem nesretnih okolnosti bio doveden u takvu poziciju”, kaže Šaćirović.

S obzirom na to da su tokom akcije prikupljena mnogo veća novčana sredstva od potrebnih, dogovoreno je da se ona preusmjere u druge projekte.

“Tako ćemo pomoći i ostalim građanima koji su u nevolji i stanju socijalne potrebe”, potvrdio je Omić.


Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Strašan udes na magistralnom putu M-5

FOTO/ ZVIJEZDA BIG BROTHERA Damir Džumhur ima novu djevojku: Evo koja dama je ovog puta ‘pala’ na njegov šarm