in

VOLIO BIH DA ME DJECA I UNUČAD POSMATRAJU KAO IGRAČA S KLUPE: Dino Merlin čeka satisfakciju poznih godina

Slatka-Tajna.Eu

Dino Merlin život je posvetio porodici, muzici i svojoj publici. Sarajevski kantautor i dalje je pun elana, stvara nove pjesme, a dvije jr premijerno predstavito u novogodišnjoj noći na onajn koncertu.Prisjeća se kako su izgledali praznici tokom njegovog djetinjstva, i kakva su se osjećanja rodila u njemu kad je u maju postao dedo.

– Veći dio godine sam proveo radno, tako da sam umjesto koncerata pripremao pjesme i spotove, završavao album. Godina je bila traumatična i još uvijek nismo do kraja povjerovali da nam se dešava sve što se dešava. Godina nas je šokirala po mnogo čemu, a ja sam iz šoka izašao radeći na novim pjesmama. Tako je ispalo da je moj novi album moj odgovor na pandemiju, meni i mojoj publici. Nova godina mi nije bila prevelik spektakl, bio sam radničko dijete, dijete rastavljenih roditelja, živjeli smo preskromno da bismo slavili. Svjetla i okićene jelke su bili na komšijskim prozorima, a na mojima uzdasi– kaže Dino.On je postao ponosni dedo malog Nezira prije osam mjeseci.

-U maju sam dobio unuka. To je poseban trenutak u mom životu. Nadam se da ću imati više vremena za svoje unuke nego što sam imao za svoju djecu. Toj satisfakciji poznih godina se unaprijed radujem. Svi oni koji me znaju ne očekuju od mene da bilo koga razmazim, kako sebe tako ni druge, ali moji najbliži uvijek mogu računati na moju ljubav i odanost. Volio bih da me i djeca i unučad posmatraju kao vrhunskog igrača na klupi kad je riječ o njihovim životima. Da me samo u slučaju krajnje potrebe izvedu na teren da spasem utakmicu– dodaje Dino.

(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

IZETBEGOVIĆA POTRESLA VIJEST O TRAGEDIJI U POSUŠJU: Evo šta je napisao…

Ambasador BiH u Norveškoj posjetio najmlađeg načelnika u državi