in

Dvije Dženane obradom poznate numere žele vam sretne novogodišnje praznike

Dvije umjetnice, dvije Dženane predstavljaju zanimljiv spoj i pravo osvježenje na bosanskohercegovačkoj kulturno-umjetničkoj sceni. Dženana Šehanović – Sarajlić magistrica je klavira, dok je Dženana Huseinagić sopranistica i doktorica nauka.

Ove dvije uspješne i talentovane profesorice nastupaju zajedno te izvode klasičnu muziku i sevdah u nesvakidašnjem ruhu. U vrijeme kada je umjetnost puna komercijalizma, one neumorno rade i trude se da svakodnevno svojoj publici predstave novi sadržaj.

Kultna pjesma „Let it snow!“ smatra se najpopularnijom novogodišnjom numerom, a proslavljena je u interpretaciji Dean Martina. „Let it snow!“ nastavlja da živi kroz generacije i održava svoju originalnu formu, ali ovog puta dvije Dženane udahnule su dio svoje duše.

Svome muziciranju poklonile su i vizualni identitet. Spot je sniman u Restoranu „Park Prinčeva“ pod vodstvom Anisa Mujanovića.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOvim bajkovitim spotom i obradom poznate numere želimo vam sretne novogodišnje praznike uz najljepše želje.

Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

Domagoj Duvnjak s Kielom na vrhu Europe / Bljesak.info

MVP BiH: Uručena diplomatska nota Rusiji u vezi sa snabdijevanjem gasom